Hlavní obsah

Je to nejhorší období v kariéře, říká zraněný fotbalista Šimůnek

BERLÍN

Český fotbalista Jan Šimůnek prožívá po letním přestupu do bundesligového Kaiserslauternu nejhorší období své kariéry. Řekl to v rozhovoru pro německý deník Wolfsburger Allgemeine. Právě z Wolfsburgu se před sezonou přesunul na jihozápad Německa. Od té doby ho ale pronásledují zranění, kvůli nimž si v rudém dresu "ďáblů z Betzenbergu" zahrál jenom několik minut.

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

Jan Šimůnek prožívá nejhorší obdobív kariéře.

Článek

Třiadvacetiletého obránce na začátku sezony zbrzdily potíže s břišním svalem a operace třísel. Po ní nastoupil na konci října do pohárového zápasu s Bielefeldem, při němž si krátce po úvodním hvizdu poranil přitahovač v levé noze. "Po šesti minutách pro mě zápas skončil," zavzpomínal na své dosud jediné vystoupení v novém týmu.

Nové obtíže si sice nevyžádaly další operaci, zdravotně ale čtyřnásobný český reprezentant stále není v pořádku. "V prvních třech týdnech bylo všechno OK, poté se problémy vrátily," popsal své zdravotní trápení.

"Situace je katastrofální"

Kdy znovu vyběhne na trávník, nemá představu. "Nevím. Situace je katastrofální, jednoduše frustrující," vylíčil své pocity. "Právě prožívám nejhorší období své kariéry," dodal bývalý hráč pražské Sparty, kterému se snaží odvahu dodávat i kouč Kaiserslauternu Marco Kurz. "Trenér mi pořád volá a říká, že nemám věšet hlavu," poznamenal.

Určitě nezasáhne do sobotního duelu "rudých ďáblů" s jeho předchozím zaměstnavatelem Wolfsburgem. V aktuální tabulce bundesligy je nováček z Kaiserslauternu na 12. místě právě před předloňskými německými mistry.

"Překvapuje mě, že si VfL stojí tak špatně, vždyť přivedli tolik dobrých nových hráčů. Někdy to ale trvá o chvilku déle. To jsme s Felixem Magathem také zažili," komentoval český zadák postavení Wolfsburgu, kde odehrál tři sezony a v roce 2009 se radoval z ligového titulu.

Reklama

Související témata: