Hlavní obsah

David Jarolím: Tak blbou pozici jsem v Hamburku neměl osm let

S trenérem Arminem Vehem se záložník David Jarolím v lásce neměl. Když před sezónou Veh k týmu Hamburku přišel, hned jedné z ikon klubu sebral kapitánskou pásku. Poslední dobou s ním kouč zametal, ale po Bayernu dostal padáka.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

David Jarolím v dresu Hamburku

Článek

Dá se říct, že se vám po odvolání Veha ulevilo?

Já nikdy s žádným trenérem neměl velký problém, ale s Vehem to ideální nebylo. Už od doby, kdy mi sebral tu pásku, což bylo takové divné. A jak se nám přestalo dařit, šlo to z kopce. Tréninky nijaké, atmosféra mizerná.

Po prohře v derby se St. Pauli vás vyřadil ze sestavy. Jak jste to nesl?

Neprožíval jsem to vůbec dobře. Zažil jsem hodně trenérů, ale takhle blbou pozici jsem tady nikdy neměl. Že bych nehrál tři zápasy za sebou, to se mi za osm let nestalo.

Jak vám to trenér zdůvodnil?

Nijak. Prostě stopera Westermana vytáhl do zálohy a defenzivního záložníka Kačara dal do obrany… Ale v minulém kole jsme prohráli doma s Mohučí 2:4 a tušil jsem, že asi nastoupím. Přes noviny se řešilo, že trenér musí udělat změny v sestavě, byl pod tlakem.

Byla po sobotní prohře 0:6 s Bayernem hustá atmosféra?

Poslední dobou je tu takové divadlo. Prezident klubu nedostal na valné hromadě důvěru, aby dál pokračoval ve funkci. Má smlouvu jen do konce roku 2011, ale očekává se, že už v létě přijdou změny. Přitom vedení, které tu bylo devět let, udělalo kus práce. Do toho Veh oznámil rezignaci. Prohra na Bayernu už byla jen takovým vyvrcholením.

Mužstvo teď vede asistent Michael Oenning. Jaký je?

Fotbalu rozumí, před rokem a půl postoupil s Norimberkem do první ligy, po dalším půlroce ho odvolali. Sice je to dočasné řešení, ale může to pomoci.

Na co si Hamburk ještě troufá?

Jsme osmí, nemá smysl teď řešit poháry. Důležité je, abychom něco vyhráli, pak se uvidí. Hlavně musíme zlepšit obranu. Kádr máme dobrý, třeba vedoucí Dortmund určitě nemá lepší mužstvo. Jen na rozdíl od nás jezdí po zadku a mají výsledky.

Reklama

Související témata: