Hlavní obsah

Wolfsburg vypadl v Německém poháru s týmem ze čtvrté ligy

BERLÍN

Fotbalisté Wolfsburgu vypadli už v prvním kole Německého poháru s celkem RB Lipsko ze čtvrté ligy. Bundesligový mistr ze sezony 2008/2009 prohrál na soupeřově hřišti 2:3.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Zklamaní fotbalisté Wolfsburgu

Článek

Všech pět branek padlo v Red Bull Aréně už v prvním poločase. Hattrickem se blýskl domácí útočník Daniel Frahn, za "Vlky" se prosadily nové posily z bývalé Jugoslávie Srdjan Lakič a Hasan Salihamidžič. Český záložník Wolfsburgu Jan Polák do hry nezasáhl.

RB Lipsko pod současným jménem vstupuje teprve do třetí sezony. V roce 2009 rakouská nápojová společnost Red Bull odkoupila licenci od tehdy pětiligového klubu SSV Markranstädt. Cíl nového mužstva je postup do bundesligy v horizontu příštích osmi až deseti let.

Vicemistr z minulé sezony Leverkusen s Michalem Kadlecem v obraně proti Dynamu Drážďany neudržel tříbrankové vedení a nováčkovi druhé ligy podlehl po prodloužení 3:4. V sestavě vítězů nastoupili i útočník Pavel Fořt a záložník Filip Trojan. V poháru končí také další prvoligový zástupce Werder Brémy po prohře 1:2 s Heidenheimem ze třetí ligy.

Do dalšího kola naopak postoupil Norimberk, kterému pomohl útočník Tomáš Pekhart vstřelenou brankou k jasné výhře 5:1 nad dalším třetiligovým klubem Bielefeldem. Hamburk s Václavem Drobným v brance a Davidem Jarolímem v záloze porazil účastníka páté nejvyšší soutěže Oldenburg 2:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.