Hlavní obsah

VIDEO: Bayern šlape perfektně i pod Guardiolou. Začal tam, kde skončil - triumfem v poháru

Mnichov

Nová sezóna v západoevropských ligách ještě ani nezačala a Bayern Mnichov už všem svým protivníkům vyslal jasný vzkaz: „Třeste se, jsme ve formě!“ I pod vedením trenéra Pepa Guardioly totiž úřadující šampión Ligy mistrů neztratil na lesku a v přípravě ničí jednoho soupeře za druhým. Pět zápasů, pět výher, úctyhodné skóre 22:1 a navrch další „titul“. A za soupeře přitom Bavoři neměli žádné nazdárky...

Thiago Alcantara vstřelil první gól za Bayern hrudníkem.

 
Článek

Všechno nasvědčuje tomu, že Pep Guardiola udělal během přípravného období jen drobné kosmetické úpravy. Obavy, že bude hrát „házenkářským" stylem jako v Barceloně, brzy pominuly. Bayern o víkendu získal pod španělským stratégem první trofej, Telekom Cup. Turnaji hranému na dvakrát třicet minut dominoval - v semifinále nadělil čtyři góly Hamburku, ve finále rozstřílel domácí Mönchengladbach dokonce 5:1.

V nedělním zápase se také poprvé střelecky prosadil záložník Thiago Alcantara, kterého si Guardiola přivedl z Barcelony. Mladý Španěl na sebe upoutal netradičním zakončením, když usměrnil centr Boatenga do sítě nikoliv hlavou, ale hrudníkem.

Bayern dosud sehrál pět soutěžních zápasů a všechny vyhrál. To vše s impozantním skóre 22:1. „Jsme velmi spokojeni. Hráli jsme dobře, ale stále je tady prostor na určité zlepšení. Hráči mají velkou chuť do fotbalu, bez ohledu na to, kdo nastoupí," tvrdí Guardiola, pod nímž hraje mnichovský celek ve variabilním rozestavení, nejčastěji však spoléhá na 4-3-3.

Formu mnichovského celku už v sobotu prověří jeho rival Borussia Dortmund - oba týmy se utkají o německý Superpohár. Vítěz Ligy mistrů zavítá také do Česka, v pátek 30. srpna se Bayern Mnichov utká v pražském Edenu o Superpohár UEFA s šampiónem Evropské ligy Chelsea, jejíž barvy hájí Petr Čech a Tomáš Kalas. Přímo na stadión se však dostane jen hrstka tuzemských příznivců, kterým se podařilo získat vstupenky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.