Hlavní obsah

Parádní show! Ve šlágru bundesligy padlo devět branek. Neskutečný zápas, žasl kouč Lipska

Lipsko

Fotbal nemohl dostat lepší reklamu. V předposledním 33. kole německé bundesligy se hráči Lipska a Bayernu Mnichov postarali o pořádnou propagaci tohoto sportu. Ve vzájemném utkání vstřelili dohromady devět branek, a navíc mnichovští fotbalisté předvedli neuvěřitelný obrat. Ještě v 84. minutě prohrávali 2:4, nakonec zvítězili 5:4.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V duelu Lipska s Bayernem padlo devět branekVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Zápas měl opravdu říz. Padlo devět gólů, příznivci vytvořili báječnou atmosféru, a navíc byl k vidění parádní zvrat ve skóre. Fotbalový fanda si nemohl přát víc.

Domácí vedli od druhé minuty, když se trefil Sabitzer. O čtvrt hodiny později ale srovnal z pokutového kopu Lewandowski. Výhodu penalty měli v prvním poločase také fotbalisté Lipska, a Werner nabídnutou šancí nepohrdl. Po změně stran přidal třetí zásah Poulsen, nicméně Alcántara snížil. Werner ale vrátil druhou brankou v utkání Red Bullu dvoubrankové vedení, které trvalo až do 84. minuty.

Poté započala neskutečná stíhací jízda bavorského velkoklubu. Nejprve z dorážky korigoval skóre opět Lewandowski, pak už v nastaveném čase zakroutil míč z přímého kopu do šibenice Alaba a v poslední minutě dokonal famózní obrat sólem Robben. Bayern zvítězil 5:4 a korunoval tak svou sezónu, ve které získal už pátý mistrovský titul v řadě.

Podpora ve fotbalovém světě

„Tento tým má vítěznou mentalitu. Nikdo nechtěl prohrát a tímto způsobem hráči předvedli, co to znamená nosit dres Bayernu. Ukázali neskutečný charakter," pěl chválu na své svěřence kouč Bayernu Carlo Ancelotti.

„Za stavu 2:4 nikdo nečekal, že Lipsko porazíme, přesto se nám to povedlo. My jsme ale byli odhodláni nepříznivé skóre otočit. Je to potvrzení naší sezóny," pravil útočník bavorského klubu Thomas Müller. „Oba týmy chtěly ukázat, že jsou nejlepší. A právě touha způsobila tak divoké a vášnivé utkání," dodal.

Ačkoliv prohráli, kouč Lipska Ralph Hasenhüttl nebyl příliš zklamaný, naopak byl na hráče hrdý. „Neuvěřitelný zápas! Sice jsme nezískali žádné body, ale možná jsme získali podporu ve fotbalovém světě," řekl na pozápasové tiskové konferenci. „Jsme hrdí na to, co jsme na stadiónu zažili. Chtěl bych poděkovat všem fanouškům za nepopsatelnou atmosféru."

To na útočníkovi Yussufovi Poulsenovi byla vidět větší frustrace. „Je to velmi hořká porážka. S výjimkou posledních deseti minut, jsme nejspíš podali náš nejlepší výkon v sezóně, takže o to víc prohra bolí," měl jasno střelec třetí branky Lipska, které jako nováček soutěže má kolo před koncem jasné druhé místo, takže si v příští sezóně zahraje Ligu mistrů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.