Hlavní obsah

Pohádkový týden plzeňského Havla: návrat do sestavy, premiéra na Realu a gól po 13 měsících!

Plzeň

Prožil náramný týden. V úterý se vrátil po dlouhé době do sestavy Plzně, odbyl si premiéru v Lize mistrů na půdě Realu Madrid. V neděli se záložník Milan Havel po 13 měsících trefil v první lize, výstavním gólem v závěru prvního poločasu přispěl k těsné výhře Viktorie nad posledním Slováckem (2:1).

Foto: FCVP/Ladislav Nussbauer

Milan Havel z Plzně se raduje se spoluhráči Lukášem Hejdou a Romanem Procházkou z gólu do sítě Slovácka.

Článek

Snové období?

Kdybych řekl něco jiného, lhal bych. Prožívám hodně příjemný týden. Jsou tam ale také věci, které mě mrzí.

Co máte na mysli?

Nepovedený druhý poločas se Slováckem, a také moje neproměněná šance. Mohli jsme zápas dohrát v mnohem větším klidu. Ale tři body máme, to je hlavní.

Byla na týmu v první půli znát stopa vydařeného zápasu na Realu?

Myslím, že nejen já, ale i všichni ostatní kluci, jsme hráli v prvním poločase s chutí. Soupeře jsme mačkali, měli několik šancí. Kopali jsem strašně moc rohů, to jsem snad ještě nezažil. Naše velká chyba, že jsme nevedli o tři góly.

Svoji branku jste vstřelil po rohu, kdy jste propálil všechno před vám, míč skončil pod břevnem. Nejkrásnější gól v kariéře?

Myslím, že ten z půlky hřiště, kdy jsem hrál ještě za Bohemku, byl hezčí. Vyhrál i nějakou anketu. Teď se mi míč vyvalil proti noze, chtěl jsem jen trefit bránu. Povedlo se, mám radost, že gól přispěl k vítězství.

Proč byla druhá půle ze strany Viktorie tak špatná?

Taky bych rád věděl, proč tomu tak bylo. Slovácko změnilo rozestavění, byli jsme všude pozdě.

Jak si celkově užíváte návrat do sestavy?

Čekal jsem na svoji šanci, která přišla. Jsem rád, že hraju, jako každý. Pro každého je těžké, když nehraje. Snažil jsem se makat pořád stejně. V létě přišli kvalitní kluci, vyhrávalo se, moc se do sestavy nesahalo.

Reklama

Související témata: