Hlavní obsah

Derby s Libercem rozhodl čerstvý otec. Všechno vyšlo do puntíku! A teď se půjdeme ožrat, culil se Hora

Teplice

Lepší scénář si nemohl vysnít. V neděli se stal poprvé otcem, narodila se mu dcera Sofinka. Pět dnů na to záložník Teplic Jakub Hora rozhodl severočeské derby s Libercem (1:0). „Dát gól, vyhrát jedna nula. Přesně tak jsem si to představoval. Samozřejmě, branku věnuju manželce a Sofince," rozplýval se hrdina páteční předehrávky 17. kola fotbalové ligy na Stínadlech.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Teplic David Vaněček, Jakub Hora a Admir Ljevakovič (zleva) se radují z gólu proti Liberci.

Článek

Svůj plán naplnil bleskově: ve třetí minutě. Po Trubačově přihrávce postupoval sám na Nguyena, kterému udělal kličku a zavěsil. S prstem v puse uháněl před hlavní tribunu, ve vteřině se k němu seběhli všichni spoluhráči. Do jednoho naznačovali pohyb dětské kolébky.

„Na gól jsem si věřil, i to, že vyhrajeme. Před zápasem jsem kluky ještě poprosil, abychom utkání zvládli. Všechno do puntíku vyšlo. A teď se půjdeme ožrat, no," smál se Hora. „Kluci mají víkend volný, aby měli pro oslavu prostor. Máme pak celý týden čas připravit se na příští zápas na Spartě," doplnil trenér Stanislav Hejkal.

Před pěti dny prožíval Hora hektické chvíle. V neděli v půl druhé ráno ho žena vzbudila, že přišel čas. Bleskově ji naložil do auta a odvezl do porodnice. „Ve čtvrt na čtyři odpoledne byla Sofinka na světě. Žena zvládla porod fantasticky, byla statečná. Když jsem viděl, jak malá vyšla na svět a dali jí mamince na bříško, sesypal jsem se. Rozeřval jsem se jako malý kluk," popisoval Hora emočně náročné chvíle.

„Ve čtvrtek jsem si obě přivezl domů, první noc s malou dopadla úžasně. Dcerka byla moc hodná, navíc žena mě nechala vyspat," pochvaloval si 27letý záložník, který před spoluhráči smekl. „Celý tým zápas odmakal, dařilo se nám. Mohli jsme zvítězit i vyšším rozdílem," uvedl Hora.

Teplice pod novým koučem Hejkalem tabulkou stoupají, stále ale bodů nemají na rozdávání. „Je jasné, že ve zbývajících dvou podzimních zápasech potřebujeme bodovat. Proč ne příště na Spartě? Doma je sice silná, není ovšem nehratelná. Bude o nás, co jí dovolíme. Můžeme uhrát bod, vyhrát nebo od ní dostat nářez jako doma," vzpomněl Hora čtyřbrankovou srpnovou porážku ze Stínadel.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.