Hlavní obsah

Tepličtí zatím zvládají náročný program. Výhry nad Bohemkou si moc ceníme, říká kouč Hejkal

Josef PešoutSport.czPrávo

Fotbalisté Teplic zatím zvládají nahuštěný program z poslední doby. Od 14. září do 6. října musí absolvovat šest zápasů, z toho pět ligových a jeden pohárový. Čtveřici duelů na ligové scéně už mají za sebou a v úterý je čeká v MOL Cupu souboj s druholigovým Třincem. A následně v první lize utkání na půdě Opavy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Trenér Teplic Stanislav Hejkal po vítězném utkání s Bohemkou.

Článek

Teplický trenér Stanislav Hejkal přikládal velký důraz měření sil s Bohemians Praha 1905. A zvýraznil důvod, proč právě zápas 11. kola byl pro severočeský tým důležitý.

„Dobře jsme si pamatovali jarní střetnutí v Teplicích, které kvůli porážce 1:2 s Bohemkou odstartovalo naše problémy v závěru sezony. Plně jsme si to uvědomovali, a snad i proto se na naší hře zpočátku projevila nervozita. Postupně jsme se ale oklepali a jako trenéra mě tohle vítězství nesmírně těší. Má velkou hodnotu, protože tři body nám hodně pomohly," oddechl si Hejkal i po výsledku 1:0.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Tomáš Kučera z Teplic a Jan Vodháněl z Bohemians.

„Už v desáté vteřině jsme soupeře pustili do velké šance, což by se stávat nemělo. Bohemka byla silnější na míči, dobře kombinovala, z toho profitovali Rada s Jindřiškem. Na aktivitu hostí jsme zareagovali ve druhé půli a soupeř si až na nějaké závary nevypracoval jasnou příležitost," rozebíral teplický kouč.

Nečekaně brzy ze zápasu odstoupil Admir Ljevakovič. „S tím, že nevydrží celý zápas, jsem počítal. Přece jen měl problémy s kolenem. Ale že odejde takhle brzy, znamenalo při jeho svalovém zranění narušení našich záměrů," uznal Hejkal. „Dlouhodobě zraněný je stoper Jeřábek. Uvažoval jsem, že zkusím Paradina na pozici pravého stopera v tříobráncovém systému, ale nečekal, že k tomu dojde už proti Bohemce. Vyšlo nám to," kvitoval trenér fakt, že Tepličtí uhájili vzadu čisté konto.

Padesátník Habanec v roli soupeře

Úterní zápas MOL Cupu mezi Teplicemi a Třincem sice nabídne „jen" konfrontaci prvoligového a druholigového celku, ale určitě bude mít svou přitažlivost pro obě strany. Severočeši chtějí potvrdit roli favorita, aby došli v poháru do dalšího kola. A třinecký trenér Svatopluk Habanec, který před pár dny oslavil padesátiny, se po nějaké době zase vrátí na půdu klubu, kde strávil podstatnou část hráčské kariéry a začínal tady i v roli asistenta svou trenérskou dráhu. Navíc při svém působení hlavního kouče v tehdy prvoligovém klubu FK Ústí nad Labem v sezoně 2010/2011 měli ústečtí fotbalisté domácí prostředí právě v Teplicích. Habanec ale přijížděl do Teplic v roli soupeře v posledních letech i při svých angažmá v 1. FC Slovácko a ještě prvoligové Zbrojovce Brno.

Reklama

Související témata: