Hlavní obsah

Kladno porazilo Bohemians a odskočilo Žižkovu o čtyři body

KLADNO

Povzbuzeni „šikovnou“ remízou Žižkova se Zlínem vstoupily do bitvy o záchranu další dva ohrožené týmy. Ačkoliv se nad zápasem Kladna s Bohemians Praha vznášel velký otazník, rozhodčí Makovička uznal terén za způsobilý. Středočeši nakonec byli rádi, že se hrálo. Brankou Procházky vyhráli 1:0 a náskok na předposlední Žižkov navýšili na čtyři body.

Článek

Ještě hodinu před zápasem měli pořadatelé s lopatami napilno a hráči obou týmů si vyběhli vyzkoušet obutí. Hřiště bylo uklizené, ale vzhledem k teplotě nad bodem mrazu bylo jasné, že po pár minutách utkání bude na zmrzlém trávníku přibývat louží. Než rozhodčí zkontroloval, zda mají všichni hráči povolené kopačky, začalo se s několikaminutovým zpožděním.

Především brankáři si na těžkém terénu „užívali“, po každém pádu na zem se ještě pěkný kus po ledě projeli. Hostující kapitán Zoubek toho zkoušel využít střelou zdálky, ale na Pavlíka si nepřišel. Každý prudký centr ze strany byl nebezpečný, klouzající obránci je odvraceli jen s obtížemi.

Pražané byli zpočátku kombinačně lepší a ve 26. minutě zastavila jejich nadějnou šanci až louže. Hořce toho litovali, protože rychlý Klinka vybojoval hned z protiútoku rohový kop. Rozehrál ho Szabo, u přední tyče byl nejvyšší Beneš a u zadní pak měl Procházka snadnou práci, aby získal Kladnu vedení. Gól Středočechy povzbudil, další jejich akce však zbrzdily nepřesné finální přihrávky. Bohemians také víc než další nepřesný pokus Zoubka nevyprodukovali, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0.

Druhý poločas začal šancemi na obou stranách. Exžižkovský Novotný v barvách Bohemians trefil spojnici tyče a břevna. Kladno odpovědělo vzápětí, Cigánek se řítil sám na Belaně, ale brankář jeho tutovku překazil. Přílěžitost měl také podzimní kladenský střelec Šilhan, ani on ji na těžkém terénu nezvládl. Po spolupráci s Klinkou měl pak šanci ještě větší, znovu však nechal Pražany žít. Těm to však nepomohlo, na vyrovnání se už nevzmohli.

Kladno - Bohemians Praha 1:0 (1:0)
Branka: 27. Procházka. Rozhodčí: Makovička. ŽK: Strnad, Cigánek, Bartoš - Fenyk. Diváci: 1570.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Beneš, Drsek, Procházka - Cigánek (90. Bartek), Strnad, Szabo, Zoubele (83. Hajník) - Šilhan, Klinka (88. Zachariáš).
Bohemians: Belaň - Macháček, Turtenwald, Horáček, Grznár - Fenyk (66. Vošahlík), Novotný, Dobeš, Zoubek, Eismann (80. Galbavý) - Kincl.

Reklama

Související témata: