Hlavní obsah

Plzeň vede ligu oprávněně, stát se ale může cokoliv. Sám jsem to zažil, připomíná Brabec

PRAHA

Podobné rozpoložení v předchozích sezónách zažíval, obě role sám na sobě poznal. Nejdřív ve Slavii, která suverénně vedla ligu, aby se v samém závěru o náskok a titul strachovala. Loni zase ve Spartě, která spanilou jízdou zlikvidovala hrozivé bodové manko, Teplice i Ostravu předstihla a na primát dosáhla. „Zažil jsem to. Na kopačky se začne vkrádat nervozita, může se stát ledacos,“ živí sparťanský stoper Erich Brabec v sobě i spoluhráčích víru, že se bude o titul ještě bojovat.

Foto: Milan Malíček, Právo

Erich Brabec přiznává, že Plzeň vede ligu zaslouženě.

Článek

Víru si přes prohru v Plzni a pětibodové manko Erich Brabec uchovává, zároveň si ale moc dobře uvědomuje, v jak složité situaci se jeho Sparta ocitla.

„Plzeň má titul ve svých rukou a my teď musíme čekat už jen na její zaváhání. To ale nic nemění na tom, že nás čeká ještě deset kol, v nichž se bude hrát o třicet bodů,“ má sparťanský stoper spočteno, že repríza loňské spanilé jízdy bude hodně složitá.

Hodně napoví šest nastávajících kol, v nichž nemá obhájce titulu zrovna dvakrát příznivý los. Nejprve sice hraje doma s Brnem, ale pak na něj čeká duel v Jablonci, který ze tří jarních zápasů získal devět bodů a skvostné skóre 11:1, poté přijde na Letné na řadu derby se Slavií, následuje cesta do Mladé Boleslavi, domácí zápas s Olomoucí a utkání s Teplicemi na Stínadlech.

S kým v posledních deseti kolech hrají
KoloPlzeňSparta
21. koloPlzeň - Č. BudějoviceSparta - Brno
22. koloÚstí n. L. - PlzeňJablonec - Sparta
23. koloPlzeň - JablonecSparta - Slavia
24. koloPříbram - PlzeňMladá Boleslav - Sparta
25. koloPlzeň - SlaviaSparta - Olomouc
26. koloBrno - PlzeňTeplice - Sparta
27. koloPlzeň - Mladá BoleslavSparta - Liberec
28. koloTeplice - PlzeňSparta -  Bohemians
29. koloPlzeň - OstravaÚstí n.L. - Sparta
30. koloOlomouc - PlzeňSparta - Hradec Králové

V těchto konfrontacích půjde Spartě pochopitelně o zlikvidování pětibodového, resp. šestibodového manka, jež na Plzeň má, ale i o podstatně lepší výkony, než jakými se v sobotu prezentovala.

„Prospali první půli. Přitom v Ostravě jsme hráli hlavně v prvním poločase výborně, s Příbramí jsme si rovněž poradili, i když na nás vyrukovala s hlubokým obranným blokem, jenž nám dělal problémy. V Plzni nám ale scházel pohyb, kreativita, nedostali jsme se vůbec do finální příležitosti, na soupeřovu bránu pořádně nevystřelili. To všechno si musíme rozebrat,“ glosoval vystoupení svého celku Brabec a jedním dechem se zastával Kweukeho, kterého domácí obrana úplně vymazala, takže se k zakončení nedostal. Natož aby vstřelil gól. „Nebylo a není to jen o něm. Pravdou je, že plzeňská obrana si s ním dobře poradila, ale my jí pomohli. Hlavně tím, že nám scházel pohyb.“

Jen výrazná herní proměna oživí naděje Sparty na obhajobu mistrovského titulu, i to Erich Brabec moc dobře ví. „Zvláště, když Plzeň s Horváthem ve svém středu je stabilizovaným mančaftem a je na prvním místě oprávněn,“ uznává letenský stoper.

Reklama

Související témata: