Hlavní obsah

Kádr žižkovských fotbalistů prochází změnami, přišli dva Slováci

PRAHA

Velkými změnami prochází před nadcházející sezónou kádr žižkovských fotbalistů. Trenér Martin Pulpit během přípravného období otestoval přibližně dvě desítky hráčů a spolu s vedením z nich vybral deset nových tváří. Většina posil přichází pod pražskou televizní věž na roční hostování, na přestup získal ligový nováček Slováky záložníka Petera Ďuricu a stopera Tomáše Peciara. Informoval o tom klubový web.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Viktorie Žižkov se vrátili do první ligy spolu s pražskou Duklou.

Článek

Třiadvacetiletý Peciar míří na Žižkov z prvoligového Trenčína. Urostlý zadák měří 193 centimetrů a jeho předností je hra hlavou. Ďurica přichází z třetiligového Baníku Ružiná a vedle záložní řady může nastupovat také v útoku.

Další noví hráči budou ve Viktorii hostovat do konce sezóny. Z Liberce angažoval nováček chorvatského útočníka Mateje Sivriče, ze Slovácka beka Jaroslava Starého a makedonského útočníka Ilju Nestorovského, z Mostu záložníka Lukáše Schuta a z Mladé Boleslavi obránce Petra Macha.

Již na začátku přípravy oznámil Žižkov příchody sparťanského záložníka Zdeňka Folprechta, mosteckého beka Kevina Lafrance a středopolaře Daniela Bartla z Hlučína, kterého získali Pražané na přestup. Hostování na Žižkově si prodlouží záložníci Petr Zapalač z Ostravy a Jan Bořil z Mladé Boleslavi.

Sedmička fotbalistů naopak kádr pražského týmu opouští. Odešli záložník Jan Novotný, střelec Miroslav Markovič, zkušený útočník Jiří Mašek a obránci Jan Zawada, Michal Kropík, Adam Mójta a Jakub Brabec.

Reklama