Hlavní obsah

Hašek: Pod tlakem jsem ve Spartě celé tři roky, půlmistrovský doutník si klidně zapálím

Podle zaručených zpráv už Martin Hašek téměř není prvním trenérem fotbalové Sparty. Spolu s generálním sportovním ředitelem Jozefem Chovancem prý bude v zimě odvolán a Chovancův nástupce Jaroslav Hřebík pak vybere nového kouče. „Pod tlakem jsem ve Spartě celé tři roky. Teď se mi rozhodně nepracuje hůř než jindy,“ reagoval Hašek na spekulace posledních dnů po pondělní výhře 4:0 na Bohemce.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Martin Hašek, první trenér fotbalistů Sparty

Článek

Každý den teď můžete číst, co na Letné nastane v zimě, kdo všechno bude muset odejít. To se vám asi hůř pracuje.

Zaměstnání trenéra ve Spartě je už z principu psychicky náročné. Tlak na něj je vždy přítomný bez ohledu na to, co se píše.

Neříkejte, že s vámi spekulace o novém trenérovi nic nedělají.

Když se hraje neděle – středa a jeden týden se nepovede, můžete být okamžitě odvolán. To si moc dobře uvědomuji celé tři roky, co ve Spartě jsem. Tady je tlak a stres pořád a týká se i hráčů. Stačí jeden špatný výsledek – a ten další už prostě musí být dobrý. Já s tím nemám problém, teď se mi rozhodně nepracuje hůř než jindy. Za celý podzim jsme vlastně jen třikrát prohráli, ani žádnou remízu nemáme.

Naznačil vám někdo z vedení, že je vaše pozice nejistá?

Po domácí porážce s Mladou Boleslaví jsme spolu s panem Chovancem měli rozhovor s panem Křetínským. Šéf klubu vyjádřil nespokojenost se dvěma porážkami 0:3, od té doby jsme spolu nemluvili.

Křetínský vám prý oznámil, že budete mít s Chovancem společný osud.

Ano. Buď oba zůstaneme, nebo oba odejdeme.

Trenér fotbalistů Sparty Martin Hašekfoto: Právo/Jan Handrejch

Která z těchto variant je podle vás momentálně reálnější?

To opravdu nevím.

Bohemku jste porazili vysoko 4:0. Myslíte, že si tím můžete své postavení u šéfa vylepšit?

Nic si nemyslím, to není moje starost. Jsem zodpovědný za přípravu mužstva.

Bývalý kapitán týmu Tomáš Řepka si důrazně postěžoval, že s ním ve Spartě nikdo nekomunikuje. Co vy na to?

Já s ním normálně komunikuji. Pokud je tedy Tomáš právě na tréninku, protože v poslední době kvůli různým zdravotním problémům často chyběl. Na začátku sezóny si místo v sestavě vybojoval, pak ho ztratil. Navíc přišel Jirka Jarošík. Řepka tedy momentálně nehraje jednoznačně ze sportovních důvodů. Jsme přesvědčeni, že ti, co nastupují, teď mají lepší výkonnost než Tomáš. Ale chápu, že se mu to nelíbí.

Hladkou výhrou nad Bohemkou jste si zajistili titul podzimního půlmistra. Oslavíte ho?

Předehráváme první jarní kolo, takže nás na podzim čekají ještě dva zápasy. Jako hráč jsem si na oslavu půlmistra doutník dal, jako trenér si ho také zapálím. Ale až po těch dvou zápasech!

Reklama

Související témata: