Hlavní obsah

Viktoria po drtivém tlaku slaví. Infarktový závěr a obrovské emoce v Jablonci

Praha
Aktualizováno

Slavia si dala volno, tabulku dál vede Sparta. V nedělním programu 3. kola fotbalové Fortuna ligy bylo pořádně živo. Jablonec prohrával s Bohemians, ale i díky penaltě posvěcené systémem VAR skóre otočil. V nastavení byl VAR v akci znovu a Klokani z další penalty skóre srovnali na 2:2. Pardubice ve vršovickém Ďolíčku uhrály bod s Mladou Boleslaví po remíze 1:1. Plzeň pak večer odvrátila blamáž. Se Slováckem prohrávala, pak šli ale hosté do deseti a viktoriáni obrovský tlak přetavili ve vítězství 2:1.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbaisté Plzně v euforii! Otočili zápas se Slováckem, uprostřed s míčem Jean-David Beauguel.

Článek
Fotogalerie

Jablonec v minulém kole prohrál v Mladé Boleslavi 0:3 a doma ve čtvrtek podlehl v kvalifikaci Evropské ligy Celtiku Glasgow 2:4. A ani proti Klokanům nerozjel zápas dobře, když inkasoval gól po nekompromisní trefě Puškáče.

Ve druhém poločase ale Severočeši přidali a dočkali se i gólové radosti. Nejprve z penalty, kterou posvětil VAR, srovnal Pilař, následně chybu Kovaříka potrestal Čvančara a tým trenéra Peta Rady měl najednou blízko ke třem bodům. V nastavení byl ale znovu v akci VAR a penaltu kopali i Klokani. Pražané z ní vyrovnali na konečných 2:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Bohemians se radují z gólu.

Pardubice v domácím azylu v pražském Ďolíčku přivítaly Mladou Boleslav a v první půli se proti silnému soupeři dostali Východočeši po zásahu Kostky do vedení. Boleslav, která před startem ligy mocně posilovala, nakonec dosáhla jen na vyrovnání. O něj se postaral patnáct minut před koncem Skalák.

Tři dny po ostudné porážce 2:4 s neznámým velšským TNS v předkole Konferenční ligy si fotbalová Plzeň zvedla náladu nedělní výhrou 2:1 nad Slováckem v české lize. Hosté sice vedli v Doosan Areně gólem Jurečky, po vyloučení stopera Hofmanna ale přikovala Viktoria soupeře do šestnáctky. Trefami Beauguela a Mosquery dramatický duel otočila.

Program 3. ligového kola:
Sobota
Zlín - Teplice 3:0
České Budějovice - Ostrava 1:3
Hradec Králové - Liberec 1:1
Sparta - Karviná 2:0
Slavia - Olomouc odloženo
Neděle
Pardubice - Mladá Boleslav 1:1
Branky: 38. Kostka - 75. Skalák.
Jablonec - Bohemians 2:2
Branky: 77. Pilař z pen., 83. Čvančara - 16. Puškáč, 90.+3. Kovařík z pen.
Plzeň - Slovácko 2:1
Branky: 67. Beauguel, 83. Mosquera - 23. Jurečka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články