Hlavní obsah

Mladá Boleslav získala náhradu za Radu, z Hradce přichází Mareš

Mladá Boleslav

Fotbalový klub z Mladé Boleslavi získal náhradu za dlouhodobě zraněného záložníka Jakuba Radu. Z Hradce Králové přestoupil defenzivní středopolař Petr Mareš, který se středočeským celkem podepsal tříletou smlouvu. Opačným směrem zamířil obránce Roman Polom na hostování do konce sezóny s opcí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Mareš (vpravo) ještě v dresu Hradce Králové v souboji s Petrem Hronkem z Jihlavy.

Článek

"Vzhledem k jeho kopací technice, schopnostem dirigovat hru, výbornému zahrávání standardních situací i síle v soubojích a při očekávané dlouhodobé neschopnosti zraněného Jakuba Rady jsem velmi rád, že jsme do Mladé Boleslavi získali dalšího levonohého fotbalistu," uvedl na webu Středočechů prezident klubu Josef Dufek. Rada se zranil v srpnovém ligovém zápase právě s Hradcem Králové a po operaci přetrženého zkříženého vazu v koleně bude mimo až do konce ročníku.

Pětadvacetiletý slávistický odchovanec Mareš v Hradci působil dva roky, předtím hrával za Žižkov a na hostováních ve Vlašimi a Hlučíně. V nejvyšší soutěži dohromady zasáhl do 26 utkání a vstřelil dvě branky.

"Chtěl bych se ve své kariéře posunout dál, proto jsem přijal nabídku Mladé Boleslavi. Je to zároveň výzva, kterou si každý hráč chce vyzkoušet," uvedl v tiskové zprávě Mareš, který dříve hrával na kraji obrany.

Polom opouští Mladou Boleslav po jednom roce, během něhož se i kvůli zraněním nedokázal prosadit do základní sestavy. Čtyřiadvacetiletý odchovanec Sparty jednu sezónu hostoval v Dukle. Dohromady Polom v první lize nasbíral 35 zápasů a dal tři góly.

Reklama

Související témata: