Hlavní obsah

Další tvrdá rána pro Spartu. Zraněnému Frýdkovi skončila sezóna

Praha
Aktualizováno

Pomalu už si zvykají, že v posledních týdnech dostávají rány ze všech stran. Fotbalová Sparta nyní musí akceptovat další zlou zprávu. Pro reprezentanta Martina Frýdka již v říjnu předčasně skončila celá sezóna! Záložník si na tréninku národního týmu vážně zranil koleno. Operaci menisku má sice za sebou, navrch ho však čeká plastika vazů. A po ní dlouhá rekonvalescence... Vzhledem ke zranění Vladimíra Daridy bude Frýdek chybět i kouči reprezentace Karlu Jarolímovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sezóna je v pytli, zoufá si sparťanský záložník Martin Frýdek.

Článek

Jestli neměl zůstat radši doma... Minulý čtvrtek musel po otřesu z utkání proti Interu Milán rovnou do nemocnice. Tam se sice Martin Frýdek dozvěděl, že nemá otřes mozku, nicméně k nedělnímu zápasu v Brně nastoupit nemohl. V pondělí už se hlásil na srazu reprezentace a v úterý se tam při tréninku bez cizího zavinění vážně zranil.

Letenská marodka přitom už tak pacienty jen přetéká. Jsou na ní Rosický, Costa, Šural, Vácha, Zahustel, Bičík a Čermák. A Frýdek na ní zůstane nejspíš až do konce sezóny.

„Chtěl jsem hrát míč, ale podlomilo se mi koleno. Zda se mi zasekla noha v trávě, nevím, to už si nevybavuji," popisuje Frýdek osudný moment pro sparťanský web.

Jedna operace nestačí

„V pondělí jsme měli první trénink, tam bylo všechno v pořádku. Na úterním tréninku se mi to stalo a hned po něm jsem absolvoval všechna vyšetření," říká Frýdek.

Má smůlu, středeční operací menisku pro něj kalvárie zdaleka neskončila.

„Teď musím čekat, než se mi uzdraví postranní vaz, který je natržený, a pak půjdu na plastiku předního křížového vazu."

Za několik týdnů se tedy Frýdek podrobí další operaci. A po ní bude následovat dlouhá rekonvalescence.

Sparta již po devíti ligových kolech ztrácí šest bodů na vedoucí tandem Plzeň, Mladá Boleslav. Do zimní pauzy ji přitom čeká ještě slušná porce zápasů včetně čtyř duelů v Evropské lize. Otázkou tedy je, s jakým kádrem zastupující kouč David Holoubek podzim vůbec dohraje...

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.