Hlavní obsah

Dejte si Gambrinus, pomůžete vozíčkářům, vyzývá Kozáčik před Slováckem

Plzeň

Chtěli by s ostatními viktoriány skandovat v kotli oblíbené chorály. Poskakovat s nimi na tribuně, o poločase si zajít na buřta a na pivo. Osud je však proti. S o to větší vervou fotbalisty Plzně od postranní čáry v Doosan Aréně podporují. Hendikepovaní příznivci by ale rádi fandili také hřištích soupeřů. Možná se už brzy dočkají. Tím dřív, čím vyšší bude výtěžek z prodeje piva Gambrinus během nedělního ligového zápasu se Slováckem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matúš Kozáčik děkuje fanouškům Plzně.

Článek

„Dejte si Gambrinus, přispějete tím na koupi speciálního autobusu. Díky tomu se na naše venkovní zápasy dostanou všichni naši fanoušci," říká ve spotu na klubovém webu brankář Matúš Kozáčik.

Cílem charitativní akce klubu a pivovaru Gambrinus s názvem „Všude spolu" bude nejen výběr finančních prostředků na pořízení speciálně upraveného autobusu pro vozíčkáře, ale také podpora skupiny fanoušků, kteří i přes svůj hendikep zůstávají věrnými klubisty. „Peníze bude generovat každý kelímek Gambrinusu, který se při nedělním zápase prodá," uvedl tiskový mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Plzeňští vozíčkáři by rádi zorganizovali první výjezd v novém dopravním prostředku ještě do konce letošního ročníku. „Ceníme si všech fanoušků, kteří Viktorii podporují na domácí půdě i na hřištích soupeřů. Rádi proto nabídneme pomocnou ruku při pořízení autobusu se speciálním zařízením umožňujícím přepravu hendikepovaných osob," prohlásil před startem charitativní akce v rámci Viktoriánského srdce generální manažer Plzně Adolf Šádek.

Kdo si v neděli nebude moct dopřát pivo, a přesto bude chtít pomoci, může svůj příspěvek zaslat přímo Klubu invalidních dobrodruhů (číslo účtu: 222274277/0600, variabilní symbol: 1911). KID je spolek, který pořádá sportovní a turistické akce pro zdravotně postižené, včetně výjezdů zdravotně postižených fanoušků na venkovní zápasy FC Viktoria Plzeň, a to po ČR i do zahraničí. Specifičnost KID spočívá v tom, že si akce, s pomocí svých zdravých kamarádů, organizují sami zdravotně postižení členové klubu.

Reklama

Související témata: