Hlavní obsah

Slavia má jen stvrdit cestu do Španělska

PRAHA

Hlavně žádné nervy, říkají si ve fotbalové Slavii. Dnes od sedmi hodin večer mají na Strahově jen stvrdit postup do 3. předkola Ligy mistrů. Nastoupit mohou v klidu, před týdnem vyhráli v Trebinje, městě dvě desítky kilometrů od Dubrovníku, 2:1. Vyřazení? To by byl šok.

Foto: ČTK

Patrik Gedeon (vlevo) ze Slavie Praha v souboji s Bobanem Stojanovičem z Leotaru Trebinje v utkání druhého předkola fotbalové Ligy mistrů.

Článek

"Karty jsou rozdané jasně, všichni víme, o co jde. Výchozí pozice je slušná, jen ji musíme potvrdit," hlásil pozdě odpoledne kouč Miroslav Beránek.

Koncentrovat se a mít také respekt

Trénink v Edenu nařídil až na šestou večer, tak jako vždy před zápasem. Tentokrát však i kvůli úmornému parnu. "Horko musíme zohlednit. Co se týče pitného režimu a všeho, co je s tím spojeno."

Tým Leotaru Trebinje vyběhl potrénovat ještě o hodinu později na Strahově. Do odvety si přivezl nejen jednobrankové manko, ale i víkendový debakl z úvodního kola ligy v Bosně a Hercegovině - od Sarajeva dostal "napráskáno" 3:0.

"V prvním utkání hráči poznali, že soupeř fotbal umí. Jsou agresivní a hbití. Musíme se důsledně koncentrovat a mít z jejich kvalit respekt," vykládal Beránek, ale hned dodával, že je třeba vyhrát, protože jde o body do koeficientu, a být pro třetí kolo nasazený či ne je velikánský rozdíl. Letos k nasazení Slavii chyběl jediný bod. Pokud postoupí, narazí na španělskou Celtu Vigo. "Jde nám i o koeficient pro příští ročník," má jasno Beránek.

"Je potvrzeno, že ve Vigu hrajeme v úterý 12. srpna od 21.30," zahlásil poté tiskový mluvčí Slavie Jiří Vrba. "Tedy pokud postoupíme," dodal hned po významném pohledu trenéra...

Nastoupit by měl i zraněný Piták

Pražané by měli vyrazit na Strahov, kde se očekává návštěva mezi šesti a sedmi tisíci diváky, v plné síle. Dostálka, který nastoupil v lize proti Blšanům jen na druhou půli, sice stále bolí naražený sval, ale hrát by měl. Stejně tak Piták - ten měl pochroumanou nohu.

"Začal trénovat," pravil Beránek a chystal se ještě po tréninku ukázat mužstvu na videu některé pasáže z prvního utkání v Trebinje. "Prý s náma předvedli nejlepší poločas, co kdy hráli! Takže z toho můžeme vycházet. Každopádně nebezpeční jsou." To si myslí i Milo Jovin, trenér Trebinje. "Nepřijeli jsme na výlet," tvrdí.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.