Hlavní obsah

Liberci k postupu pomohly taktika i štěstí

PRAHA

Nezměrná bojovnost a účinná taktika, podpořená nezbytnou dávkou štěstí v podobě vítězného Hološkova gólu v prodloužení. To byly klíčové aspekty, které dovedly fotbalisty Slovanu Liberec k postupovému výsledku v odvetě 3. kola Poháru Intertoto na hřišti nizozemské Rody Kerkrade.

Článek

Liberecký trenér Stanislav Griga neskrýval po vydařeném představení svých svěřenců spokojenost: "Oba celky měly v řádné hrací době i v průběhu nastaveného času dostatek šancí k rozhodnutí souboje ve svůj prospěch. Hráčům ale ve vedru zákonitě ubývaly síly a střetnutí se pomalu blížilo k penaltovému rozstřelu. Přesto jsem pořád doufal, že na něj nedojde a podaří se nám skórovat ze hry. A nakonec to se štěstím vyšlo."

Úspěch slavila slovenská spolupráce

Severočechy nijak nezlomil inkasovaný gól z úvodu zápasu. "V těžké chvilce jsme nepodlehli emocím, nervozitě ani atmosféře. Rychle jsme se otřepali a ve druhém poločase jsme byli daleko aktivnější," cenil si kouč, jemuž náramně vyšlo střídání a přeskupení řad. Broschinský, Slepička a Ančic úspěšně zaskočili do rozjetého soukolí.

Hlavně Ančicovo vysunutí do útoku bylo mistrným tahem. Po jeho přihrávce padla i Hološkova vyrovnávací branka, znamenající v konečném účtování stvrzenku postupu. Úspěch tak slavila slovenská spolupráce. "Takhle to vůbec neberu. Jsme přece jeden tým a bojujeme za Liberec bez rozlišení, kdo se zrovna podílí na střelecké bilanci," komentoval Griga počin svých krajanů.

Výborná Hološkova forma

Mladý útočník Filip Hološko potvrdil, že ho na začátku sezóny zdobí výborná forma. K vyřazení Dubnice nad Váhom v předešlém kole Poháru Intertoto přispěl dvěma trefami. V sobotu se stal libereckým hrdinou v Kerkrade. "Naběhl jsem si k přední tyči a levou nohou poslal míč pod břevno," popsal stručně svůj zásah fotbalista, který si poprvé v kariéře vyzkoušel prodloužení. A hned v tak důležité bitvě.

"Sám se divím, jak jsem zvládl běhat 120 minut. Únava je velká, ale radost z postupu za tu dřinu stojí," líčil dvacetiletý forvard. Stejně jako spoluhráči se už těší na středeční klání s francouzským FC Nantes. "To bude určitě kvalitnější protivník než nizozemský soupeř. V Intertoto cupu se však dá hrát s každým. Věřím, že dobře zregenerujeme síly a povede se nám doma udělat příznivý výsledek pro odvetu," nastínil odhodlání Hološko.

Na Nantes se všichni těší

Libereckým fotbalistům se nohy před sokem z uznávané ligové soutěže neklepou. V týmu je stále několik pamětníků předloňského tažení Pohárem UEFA. Zkušenosti hráčům dodává i loňská účast v mezinárodní letní soutěži, kdy se poměřili se španělským Santanderem a německým Schalke 04. Nantes je mužstvem z podobné kategorie. O střetnutí bude pod Ještědem nepochybně velký divácký zájem. "Naši fanoušci si podobné zpestření letní přestávky určitě zaslouží," konstatoval sekretář klubu Pavel Jirouš.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.