Hlavní obsah

Liberec mohl nadělit Nantes víc gólů

LIBEREC

Skvělý výkon předvedli fotbalisté Liberce v semifinále Poháru Intertoto proti francouzskému Nantes. První zápas na domácí půdě vyhráli díky brance Pospíšila 1:0, a tak jejich šance před odvetou ve Francii rozhodně nejsou ztraceny. Liberečtí přitom místy věhlasnějšího soupeře přehrávali a mohli mu nadělit mnohem větší příděl.

Článek

Řady nevyužitých šancí hlavně v druhém poločase litoval i liberecký trenér Stanislav Griga. "Snažili jsme se hrát pozorně v defenzivě a přecházet do protiútoků. To se nám dařilo především v druhém poločase, ale bohužel se nám nepovedlo přidat druhý gól. Především Filip Hološko měl asi čtyři nebo pět šancí. Škoda, protože dvougólový náskok by dával větší šance do odvety," zhodnotil utkání Griga.

Francouzský trenér vysekl poklony

"Soupeř je velmi kvalitní a technicky vyspělý. V poli měl mírnou převahu. V odvetě nesmíme hrát na 0:0 a být pořád aktivní," dodal liberecký kouč. Jeho protějšek Loic Amisse byl nakonec rád, že jeho tým odjížděl z Liberec jen s jednobrankovou ztrátou. "Slovan nás často přehrával. My jsme si vytvořili jedinou šanci, protože soupeř hrál v defenzivě výborně. Odveta bude hodně otevřená, nic není ztraceno," řekl Amisse.

Více vrásek před odvetou mohl trenérovi Nantes nadělat především slovenský útočník Filip Hološko, ale kvalitní výkon nedokázal potvrdil brankou. "Proti tak kvalitnímu soupeři se mi to nestalo," litoval Hološko množství promarněných příležitostí. "Doufám, že to v odvetě napravím," navázal střelec postupové branky proti Kerkrade.

Hološkovi nic nevyčítali

Spoluhráči Hološkovi prý nic nevyčítali. "Snažili se mě spíše povzbudit," pokračoval dvacetiletý útočník. Poslední příležitost prolomit dnešní střelecké prokletí měl po Ančicově centru v závěrečné minutě. "Byla to asi moje největší šance. Šel jsem do toho rybičkou, ale míč byl nízko a trefil jsem ho temenem," vysvětloval Hološko. "Je však důležité, že jsme udrželi čisté konto. Do nějakých šancí se určitě v odvetě dostaneme."

Zkušenějšímu Michalu Pospíšilovi naopak v koncovce štěstí přálo. "Balón se dostal do vápna, doběhl jsme ho a levou to zkusil z první. Míč se od někoho odrazil, gólman šel na druhou stranu," popsal Pospíšil situaci z 27. minuty, kdy za přispění soupeře skóroval. "Bohužel to byl jediný gól. Před zápasem bych sice výsledek 1:0 bral, ale teď jsem trochu naštvaný. Mohli jsme dát tři nebo čtyři branky. Soupeř se naopak do vyložené šance nedostal," dodal.

Reklama

Související témata: