Hlavní obsah

Angličtí fotbalisté se bouří proti dvojímu metru

LONDÝN

Anglická fotbalová asociace (FA) má dvojí metr, zlobí se reprezentanti Albionu. Říkají chovejte se důstojně, ale sami se tím neřídí, citovala ostrovní média hráče. Ti se tak postavili za svého kouče Svena Görana Erikssona, jemuž milostná aférka se sekretářkou FA Farií Alamovou může zlomit vaz. Se stejnou ženou měl přitom dříve vztah šéf FA Mark Palios.

Článek

Podle deníku Mirror se fotbalisté národního týmu švédského trenéra zastávají. Poté, co aféra vyplula na povrch, volali mu a posílali textové zprávy, aby vyjádřili znechucení nad postupem FA a podpořili ho. "Pryč by měl jít Palios, ne Sven," citoval jednoho z hráčů list Sun.

Otevřeně se za trenéra zatím postavili kapitán David Beckham a Frank Lampard.

Palios není oblíbený

Jednapadesátiletý Palios měl s o třináct let mladší Alamovou krátký poměr před Erikssonem. A fotbalisty nyní zajímá, proč byl očištěn, zatímco nad Švédem stále visí hrozba vyhazovu.

Navíc Palios není mezi hráči příliš oblíbený. V živé paměti totiž zůstává jeho nekompromisní postup vůči jinému reprezentantovi Rio Ferdinandovi. Obránce Manchesteru United prošvihl dopingovou zkoušku, podrobil se jí až o dva dny později a vyfasoval nekompromisní osmiměsíční trest. Přišel tak nejen o závěr anglické ligy, ale i o mistrovství Evropy v Portugalsku.

Další body odečetli hráči Paliosovi poté, co vystrnadil z reprezentační sestavy Alana Smithe, který před časem ještě jako útočník Leedsu hodil do publika láhev.

Reklama

Související témata: