Hlavní obsah

Hašek v Kóbe skončil a rozplakal hráče

KÓBE/PRAHA

Český trenér fotbalistů japonského celku Vissel Kóbe Ivan Hašek skončil ve funkci po nevydařeném nedělním domácím zápase s Iwatou (1:2). Jeho asistent Pavel Řehák i záložník Pavel Horváth však v klubu dál zůstávají. "Pravda to je," potvrdil Právu Haškův odchod Horváth. Kouč, který odstoupil po vzájemné dohodě, ve středu nezvedal mobilní telefon.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ivan Hašek

Článek

"Měli se s vedením klubu hned po utkání domluvit, že končí. Výsledkově se nám teď moc nedařilo, a jak to tak bývá, většinou to v takových případech odnese trenér," řekl Horváth, jenž dal v posledním zápase hlavou jediný gól domácího týmu.

Hašek převzal mužstvo Kóbe začátkem letošního roku. V jarní části japonské J-ligy skončil klub třináctý, nyní klesl až na předposlední, patnácté místo, když v podzimní části sezóny získal v sedmi kolech jen pět bodů.

"Je to čára přes rozpočet, ale co se dá dělat," narážel český fotbalista na to, že si ho Hašek v červenci přivedl jako novou posilu. "Ale vůbec jsem nepřemýšlel nad tím, že by mě taky chtěli vyhodit. S Hášou to samozřejmě bylo všechno příjemnější, ale snad je tady svými výkony přesvědčuju, že mým angažováním chybu neudělali."

Horváth už si zvykl

Novým trenérem se stal dosavadní kouč béčka, 36letý Macujama. "Mužstvo zná, často byl i s áčkem. Tvrdil nám, že nechce nic měnit, že měl respekt k tomu, co dělal Ivan. Jen bude pokračovat v jeho práci. A řekl mi, že chce, abych mu byl nápomocný," prozradil bývalý kapitán Teplic. Je rád, že v klubu zůstal alespoň Řehák. "Bez něj by to tady bylo daleko těžší, i když už jsem si docela zvykl."

Hašek hovořil s mužstvem naposledy na pozápasovém tréninku, kdy se přišel rozloučit. "Říkal, že je to život, a popřál nám, abychom bojovali dál. Když mluvil, tak se tři japonští hráči rozbrečeli, měli ho tady rádi," přiblížil Horváth, který věří, že se mužstvo zvedne.

"Hra není špatná, jen to musíme potvrdit výsledkově. Doufám, že nás to nakopne. Doplácíme hlavně na neproměňování šancí, což rozhodně nebyla vina trenéra," dodal český fotbalista Visselu.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.