Hlavní obsah

Chelsea chce pro Essiena posílat soukromé letadlo

LONDÝN

Ghanského fotbalistu Michaela Essiena čeká zřejmě hodně rušný začátek nového roku. Svou zemi by měl na přelomu ledna a února reprezentovat na africkém mistrovství v Egyptě, zároveň by však měl oblékat dres Chelsea. Londýnský klub se podle britského tisku pro něj chystá posílat do Afriky soukromé letadlo.

Foto: FC Chelsea

Michael Essien (vlevo) se raduje se spoluhráči z jedné z branek Chelsea.

Článek

Chelsea sice suverénně vede ligovou tabulku a zdálo by se, že má kvalitních hráčů na rozdávání, přesto se trenér Mourinho nechce smířit s myšlenkou, že by mu ghanský záložník chyběl v šesti utkáních. Přišel proto s plánem, jaký zřejmě nemá ve fotbalové historii obdoby. Essien by v Egyptě odehrál zápas, sedl by do letadla a "odskočil" si na utkání do Anglie. Hned po něm by se vrátil k reprezentačním spoluhráčům.

Trenér Ghany Ratomir Dujkovič není tímto plánem vůbec nadšen agentuře AFP si postěžoval, že má obavy, že to pro Essiena bude příliš vyčerpávající program, který by na něm mohl zanechat v dalším průběhu sezóny následky. Ghana je jedním ze soupeřů českých fotbalistů na mistrovství světa a Essien její největší hvězdou.

Dujkovič doufá, že se najde nějaké přijatelnější řešení. Navrhl Chelsea, že může přílet Essiena na turnaj odložit na co nejpozdější datum. Podle pravidel FIFA musí klub hráče uvolnit pro reprezentaci sedm dní předem. Dujkovič slíbil, že na tomto pravidlu nebude trvat.

Reklama