Hlavní obsah

Prohrál v Praze s Holoubkovou Spartou, teď jej kupuje Spartak Moskva

Moskva

Ruský fotbalový klub Spartak Moskva v pondělí ohlásil posilu na levý kraj obrany. Z brazilského Fluminense přichází jednadvacetiletý Ayrton Lucas, který se před třemi roky představil na pražském CEE Cupu, kde jeho tým nestačil pouze na Spartu. Podle ruských i brazilských médií by se přestupová částka měla pohybovat kolem sedmi milionů eur.

Foto: Svatopluk Samler, CEE Cup

Ayrton Lucas v Praze na stadionu Admiry v utkání s maďarským Vasasem.

Článek

Talentovaný Brazilec se dočkal premiéry v domácí Serii A už tři měsíce po návratu z Prahy. Stálé místo v kádru si vydobyl až letos ve svých 21 letech, ovšem jeho vzestup za poslední rok byl natolik strmý, že rovnou upoutal pozornost evropských klubů. Ayrton má za sebou také zkušenosti z reprezentace hráčů do 20 let.

Na pražském turnaji skončilo Fluminense s Ayrtonem v sestavě druhé poté, co ve finále prohrálo na penalty se Spartou. Celek z Rio de Janeira přitom v první půli vedl 1:0, navíc Sparta krátce před přestávkou přišla o vyloučeného Jakuba Eichlera.

Po změně stran však vyrovnal Filip Hašek, nyní hráč Bohemians 1905. Na penalty pak vyhráli svěřenci Davida Holoubka, který se o rok později dostal na lavičku letenského A-týmu. V současném sparťanském prvním týmu najdeme z tehdejších vítězů turnaje Matěje Pulkraba a Tomáše Wiesnera.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.