Hlavní obsah

Fotbalový reprezentant Sionko přestupuje do FC Kodaň

KODAŇ

Český fotbalista Libor Sionko přestupuje z Glasgow Rangers do dánského klubu FC Kodaň. Funkcionáři dánského celku v pátek dopíší českého reprezentačního záložníka na soupisku pro předkolo Ligy mistrů a fotbalista v dánské metropoli podepíše dvouletou smlouvu. ČTK to řekl Pavel Zíka z hráčské agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Libor Sionko při tréninku české fotbalové reprezentace v Seefeldu.

Článek

"Libor už cestuje do Kodaně, kde absolvuje odpoledne zdravotní testy a podepíše smlouvu. Klub potřeboval jeho přestup urychlit, dnes je totiž uzávěrka soupisek pro nejbližší předkolo Ligy mistrů," řekl Zíka.

Pro třicetiletého reprezentačního záložníka to bude již čtvrté zahraniční angažmá. Po odchodu ze Sparty Praha v roce 2004 stačil projít už celky GAK Štýrský Hradec, Austria Vídeň a naposledy strávil jednu sezonu ve Skotsku. Tam měl skvělý úvod, stal se rychle miláčkem diváků, ale po výměně trenérů přestal dostávat tolik příležitostí a během jara toho moc neodehrál. I díky tomu v závěru jarní sezony vypadl z reprezentace, kde přitom zažil skvělý podzim.

Sionko získal mimořádné podmínky

Odchovanec ostravského fotbalu proto dával najevo, že by ze Skotska rád přestoupil. Přesto je transfer do předního dánského klubu překvapivý, spíše se počítalo se Sionkovým odchodem do Francie. Kodaň však podle zákulisních informací nabídla českému hráči mimořádné podmínky, navíc se mu naskytla možnost postoupit do Ligy mistrů. Nejdříve ale musí postoupit přes Beitar Jeruzalém a následně uspět v třetím předkole.

Sionko začínal s fotbalem v Ostravě, v české lize nasbíral 141 startů a vstřelil 36 gólů. V Rakousku měl bilanci 65/10, ve skotské lize 14/3. V reprezentačním dresu odehrál 25 utkání a dva góly.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.