Hlavní obsah

Polák přece jen míří z Norimberku do Anderlechtu

NORIMBERK

Záložník české fotbalové reprezentace Jan Polák zřejmě přece jen odejde z Norimberku do Anderlechtu Brusel. Podle belgických a německých médií byl jeho přestup na spadnutí už před měsícem, tehdy z něj ale nakonec sešlo. Nyní se podle agentury SID kluby už spolu domluvily a Polák ve čtvrtek absolvuje v Bruselu zdravotní prohlídku, po níž by měl být jeho transfer uzavřen.

Článek

"Norimberk se s Anderlechtem už na přestupu dohodl," uvedl ve středu sportovní ředitel německého klubu Martin Bader. Polák, bývalý hráč Brna a Liberce, měl v Norimberku smlouvu ještě na dva roky.

O šestadvacetiletého středopolaře byl v létě velký zájem, ucházel se o něj například i turecký velkoklub Galatasaray Istanbul. Polák ale nakonec zamíří do nejslavnějšího belgického celku, v němž působí jeho krajani Daniel Zítka a Martin Kolář. S úřadujícím belgickým šampiónem by si měl na podzim zahrát Ligu mistrů.

Odchovanec brněnského fotbalu do Norimberku odešel před dvěma lety z Liberce, v bundeslize odehrál 62 zápasů a vstřelil čtyři branky. V minulé sezóně byl Polák společně s dalšími českými hráči Tomášem Galáskem a Markem Niklem u historického úspěchu, když Norimberku pomohli po 45 letech k výhře v Německém poháru.

V létě do týmu, který bude hrát Pohár UEFA, přestoupil i bývalý sparťanský brankář Jaromír Blažek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.