Hlavní obsah

Fotbalový reprezentant Pudil má namířeno do belgického Genku

LIBEREC

Fotbalový reprezentant Daniel Pudil mění dres. Od nového ročníku bude nastupovat v barvách belgického Genku, kam míří ze Slovanu Liberec. Informaci ve středu na internetových stránkách potvrdilo vedení Liberce i Genku. Nyní již zbývá doladit pouze detaily transferu. „Před několika okamžiky jsem měl telefonát, že Liberec souhlasil, a že zbývá doladit jen detaily,“ řekl pro Sport.cz před polednem Pudil.

Článek

O služby levonohého hráče, jenž během svého jarního hostování ve Slavii slavil mistrovský titul, se kromě Genku zajímaly také italské týmy Reggina a Lecce. Podle předsedy libereckého klubu Zbyňka Štillera však ještě není nic uzavřené. „Na všem se pracuje. Dokud to není podepsané, nepovažuji to za hotovou věc. Vše ale spěje k tomu, že Dan odejde,“ nechal se slyšet Štiller.

„Taková nabídka se neodmítá, je to pro mě další malý krůček v kariéře,“ řekl dvaadvacetiletý Pudil, který ve středu odlétá do Belgie, kde by se po absolvování zdravotních testů mohl ve čtvrtek zapojit do přípravy Genku. V belgickém klubu, který v uplynulé sezóně skončil na desátém místě, se potká také se Slovákem Adamem Němcem, který klub posílil v polovině června. „Jsem s ním v kontaktu, už jsme se o Genku trochu bavili,“ doplnil.

Přestup šel mimo Pudila

Celý přestup šel prakticky mimo Pudila. „Vše zařizoval pan Chovanec,“ připomněl svého manažera hráč. Rozhodujícím pro nadějného fotbalistu byl fakt, že Pudila chce Genk získat na přestup. „V Liberci byl dokonce i prezident klubu Harry Lemmens jednat s majitelem panem Karlem,“ poznamenal a doplnil, že s trenérem Ronny Van Geneugdenem se ještě o svém působení nebavil. Belgický klub na svých internetových stránkách informuje, že po absolvování zdravotních testů se Pudil stane čtvrtou letní posilou.

Pudilovi jen o kousek uniklo právě skončené mistrovství Evropy. Během oslav titulu si totiž zranil ruku a na šampionát neodcestoval. Následně vedení Slavie Pudilovi oznámilo, že neuplatní opci na jeho přestup. Hráč tak putoval zpět pod Ještěd. „To byla věc Slavie. S panem Doležalem (generální ředitel Slavie Praha, pozn. red.) jsme se na tom domluvili,“ poznamenal fotbalista, který má na svém kontě tři reprezentační starty.

Reklama

Související témata: