Hlavní obsah

Žilina odvolala Vrbu, fotbalisty převzal kouč Radolský

ŽILINA

Pavel Vrba už není trenérem fotbalistů Žiliny. Český kouč byl ve středu nečekaně odvolán od týmu slovenského vicemistra z druhého místa v tabulce a ve funkci ho vystřídal Dušan Radolský. Informaci přinesl oficiální web klubu.

Článek

Vedení klubu změnu zdůvodnilo tím, že chce do mužstva vnést nový impulz před nejdůležitějším utkáním roku, za nějž Žilina považuje odvetu prvního kola Poháru UEFA v Sofii proti Levski. První duel skončil remízou 1:1.

Vrbovi však přitížila i pondělní porážka na půdě Banské Bystrice. "Po postupu v Poháru UEFA s Libercem byla v dalších zápasech nespokojenost s výkony mužstva. Trápili jsme se především v ofenzivě, dávali jsme málo gólů. Navíc poslední zápas v Banské Bystrici dopadl tak, jak dopadl," uvedl sportovní manažer Karol Belaník na internetové verzi deníku Sme.

Radolský, který se nedávno stejně překvapivě musel poroučet z lavičky polského Ruchu Chorzów, zatím podepsal smlouvu jen do konce roku s následnou opcí.

Předloni získal se Žilinou slovenský titul

Vrba předloni hned ve své úvodní sezóně u kormidla získal se Žilinou slovenský titul a v boji o Ligu mistrů pak vypadl s pražskou Slavií. V uplynulé sezoně tým skončil druhý a postoupil do Poháru UEFA, v jehož předkole vyřadil Liberec. Dobře rozehrál i letošní ročník slovenské ligy, třebaže po pondělní prohře 0:1 v Banské Bystrici vzrostla jeho ztráta na vedoucí Košice na čtyři body.

"Chtěli jsme vnést do mužstva nový impulz. Ještě před reprezentační přestávkou na nás čekají dva ligové a především jeden pohárový zápas v Sofii. I když naše pozice není ideální, chceme se ještě poprat o postup," uvedl Belaník.

Bývalý ostravský asistent, který byl v roce 2004 i u posledního mistrovského titulu Baníku, působil v minulém kvalifikačním cyklu rovněž jako spolupracovník Jána Kociana u slovenské reprezentace. Na popud žilinských manažerů však post složil, aby se mohl naplno věnovat práci v klubu.

"Tyto situace nejsou jednoduché. Pravděpodobně nad tou možností pan Vrba uvažoval od úterního večera, kdy jsme mu telefonovali, že se s ním ve středu ráno chceme setkat. Rozhodnutí vedení akceptoval," dodal Belaník.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.