Hlavní obsah

Sedmička fotbalistů podezřelá ze znásilnění je stále neznámá

LONDÝN

Sedm hráčů britského prvoligového fotbalového klubu se mělo zúčastnit hromadného znásilnění sedmnáctileté dívky. K němu došlo o víkendu v Londýně. Jména oběti a pachatelů zatím nebyla zveřejněna. Na anglických diskusních fórech se však vyrojily nejrůznější spekulace, koho by se obvinění mohlo týkat. Nejčastěji se uvádějí kluby Newcastlu a Aston Villy.

Foto: Novinky s použitím The Sun

Kauza prý poškodí celý britský fotbal. Na snímku jsou siluety některých podezřelých hráčů, uprostřed je znásilněná dívka.

Článek

Bulvární deník The Sun, který o incidentu informoval jako první, tvrdí, že kauza představuje rozbušku ničící "zbožštění" hrdinů hřišť. Zatímco Sun uvádí, že se jedná o hráče ze dvou klubů, konkurenční list Mirror píše, že se mělo jednat o hráče z několika celků, včetně druholigového, kteří si dali sraz v jednom z londýnských barů.

A spekulace na internetu nabírají obrátky. "Podle zpráv televize Sky se to stalo v pátek večer. A všichni dobře víme, kdo v pátek hrál (Arsenal - Newcastle - pozn. red.). Navíc má ten hotel být v západním Londýně, někde poblíž Highbury," soudí jeden z fanoušků, který ale dodává: "Ale měli bychom být opatrní a nejmenovat. Může to být jakkoli." Jiný zase hlásí: "Je to určitě sedmička z Newcastlu a jeden z Arsenalu..."

"A co lidi z Aston Villy? Ti to taky mohli být. Hráli přece s Chelsea," pře se další fotbalový příznivec. "Představte si, co teď Aston Villu čeká... Se sedmi hráči za mřížemi," smutní poněkud předčasně další z fanoušků.

:. Kluby, o nichž se nejvíce mluví
Aston Villa
Newcastle

Znásilněna byla

Vyšetřování ohlášeného znásilnění pokračovalo v úterý rekonstrukcí na místě činu, v luxusním pětihvězdičkovém hotelu. Pod patřičnou policejní ochranou se tam dostavilo i sedm označených hráčů - jeden z nich je cizinec, a osmý fotbalista vystupující v roli svědka.

Hotelový pokoj ve třetím patře, kde údajně k násilí došlo, je podle The Sun zapečetěn kvůli zajištění stop. Policie tam prý mimo jiné pátrá po zbytcích DNA, jež by mohly usvědčit pachatele. Muži zákona také procházejí záznamy pořízené bezpečnostními kamerami, které o událostech hodně napoví.

List informuje, že oběť se s hráči seznámila na baru, kam přišla s hráčem konkurenčního týmu.

Na veřejnost zatím prosákly pouze omezené informace týkající se případu, mj. jak se dostala dívka na pokoj s neznámými sedmi muži. Ti ji totiž měli přepadnout při cestě do objednaného apartmá zamluveného na jméno osmého hráče. Právě s ním chtěla strávit noc.

:. Koláž Novinky s použitím The Sun

Postižená nahlásila svou potupu až šestnáct hodin poté, co ke všemu mělo dojít. Verzi dívky dává ale za pravdu i personál hotelu. Fotbalové hvězdy se totiž chovaly během dne hrubě rovněž k jiným hostům, v době útoku byly navíc prý notně posilněné alkoholem - na baru totiž popíjely už hodiny.

Nařízená zdravotní prohlídka znásilnění dívky prokázala. Poškozená je nyní v péči psychologů. Naopak podle The Sun všichni podezřelí fotbalisti normálně docházejí na tréninky svého klubu a "dělají, jakoby se nic nestalo". Policie zatím nikoho v souvislosti s případem neobvinila. Vedení klubu mělo celou kauzu označit za "novinářské drby".

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.