Hlavní obsah

Pudil s Genkem prohrál poprvé od května

GENK

Naposledy prohráli fotbalisté Genku v belgické lize 14. května. Od té doby držel tým, v němž působí i český reprezentant Daniel Pudil, neporazitelnost. Skončila v pátečním zápase 12. kola nového ročníku. I po porážce 0:1 v Kortrijku ale Genk dál suverénně vládne tamní Jupiler League.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalista Daniel Pudil

Článek

„Já si přesně datum naší poslední porážky ani nepamatoval, ale v novinách to samozřejmě hned řešili. Byla to tady docela událost a podle mě to v lize bylo celkem 21 zápasů bez prohry,“ říká Pudil, který odehrál celý zápas na postu levého obránce.

O spanilé jízdě týmu, který rozhodně nepatří mezi největší adepty na titul, už se toho v Belgii napsalo hodně. Dalo by se to přirovnat ke kralování Plzně v Česku.

„Na druhou stranu nikdo nemůže říct, že by to byla náhoda. Když jsme vyhráli první čtyři zápasy, všichni říkali, že nám hned dojde dech, ale teď už každý musí uznat, že hrajeme opravdu dobrý fotbal,“ míní jediný Čech v klubu.

Poprvé v sezóně jsme hráli mizerně, říká Pudil

Zatímco před týdnem jeho tým přejel Standard Lutych 4:2, teď padl na půdě Kortrijku, který patří spíš mezi provinční týmy. Shodou okolností ho ale vede kouč Vanhaezebrouck, který do loňského listopadu trénoval právě Genk. „Přečtené nás asi má, ale nemyslím si, že by výhra byla jeho zásluha. My jsme to totiž soupeři dost usnadnili. Poprvé v sezóně jsme předvedli opravdu mizerný výkon a bodovat jsme si nezasloužili. Domácí měli jedinou pořádnou šanci a dali z ní gól, my skoro nic. Pro lidi to moc pěkný zápas nebyl,“ přiznává Pudil.

I když série Genku skončila, nedělá z toho nikdo tragédii. „Trenér nám hned po zápase řekl, že se nic neděje, že to byla jen kapka v moři. Nemohli jsme přece počítat s tím, že celou ligou projdeme bez porážky. Vždyť takový tým jako Anderlecht prohrál už třikrát.“

Právě s Anderlechtem hraje Genk v příštím ligovém kole. Bude to šlágr se vším všudy, prošpikovaný českým soubojem. Za bruselský celek pravidelně nastupují Mazuch s Polákem, zatímco Lecjaks s Marečkem moc šancí nedostávají. „Nejvíc jsem v kontaktu s Mazuchem. Určitě na nějaké hecování dojde. Když je porazíme, můžeme jim odskočit. To by bylo super,“ sní český reprezentant.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.