Hlavní obsah

Fotbal v Turecku bude pro ženy a děti nadále zdarma

ANKARA

V Turecku budou i nadále chodit ženy a děti do 16 let na fotbal zdarma. Rozhodlo o tom vedení ligy, které tak chce omezit násilnosti na stadionech a získat zpět popularitu po korupčním skandálu v nejvyšší soutěži.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Němec Miroslav Klose střílí první gól v zápase s Tureckem. Ilustrační foto.

Článek

Kluby pro ženy a děti vyhradily lístky, za které dostanou od svazu finanční kompenzaci. Besiktas se například rozhodl přispět 1000 až 1500 vstupenkami, Galatasaray dalo 1940 a Fenerbahce 531. "Zvedne se tím zájem o sport, ubude násilností, nechutných pokřiků a na fotbal budou moci chodit i rodiny," citovala agentura AP prohlášení svazu.

Ten se k netradičnímu kroku rozhodl po velkém úspěchu podobné akce na utkání Fenerbahce s Manisasporem (1:1). Zápas se měl původně 20. září hrát kvůli trestu za řádění chuligánů za zavřenými dveřmi, nakonec ale byl povolen vstup zdarma ženám a dětem, kterých na utkání přišlo 41 tisíc.

Změna na tribunách se projevila okamžitě a hráči Manisasporu byli na stadionu Sükrü Saracoglu přivítáni místo tradičního pískotu potleskem. Fotbalisté obou týmů při nástupu na hřiště házeli na oplátku na tribuny květiny.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.