Hlavní obsah

Fanouška Celtiku zavraždili mačetou, útočníci mají být z tábora Rangers

Glasgow/Praha

Jen těžko uvěřitelný čin se odehrál po nedělním derby Old Firm v Glasgow. Skupina čtyř útočníků z fanouškovského tábora Rangers tam zavraždila pětatřicetiletého Kamila Charyszyna. Oběť brutálního útoku mačetou měla před incidentem na ulici pokřikovat, že fandí městskému rivalovi Celtiku. Policie po útočnících stále pátrá.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Derby mezi Celtikem a Glasgow Rangers bývá mezi příznivci obou klubů vyhrocené, po posledním dokonce došlo k vraždě fanouška.

Článek

„Jsem fanoušek Celtiku, ale koho to k**** zajímá?" měl po skončení tradičního skotského derby mezi Celtikem a Rangers křičet na ulici Charyszyn. Podle svědků z místa činu následně z jednoho z domů vyběhla skupina čtyř osob, které na sobě měly dresy Rangers.

Oběť se před nimi dala na útěk, tři muži a jedna žena po asi pěti stech metrech ale Charyszyna dostihli a jeden z pronásledovatelů mu mačetou podřízl hrdlo. Pětatřicetiletý muž s polskými kořeny a otec dvou dětí byl na místě mrtev.

Podle skotské mutace deníku The Sun měly být všechny osoby viditelně pod vlivem alkoholu. Útočníky se policii vypátrat doposud nepodařilo, o pomoc proto žádá veřejnost, a zejména komunitu fotbalových fanoušků, která by skupinu měla znát.

Podle The Sun se jedná o jednu ženu a tři muže bílé barvy pleti. „Mladý muž přišel o život a my musíme zjistit, kdo je za to zodpovědný," řekl médiím mluvčí policie.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: