Hlavní obsah

Nenasytný Abramovič chce italský AS Řím

ŘÍM

Povyk okolo ruského miliardáře Romana Abramoviče jen tak neskončí. Bohatý Rus v létě ochromil Anglii, když koupil fotbalovou Chelsea a napumpoval ji penězi až po strop. Pak byl spojován se zámořskou NHL a formulí 1. Tyhle projekty však nevyšly. A tak si nyní údajně chce Abramovič pořídit další fotbalový klub - italský AS Řím.

Foto: chukotka.org

Roman Abramovič

Článek

Majitel Franco Sensi již na konci minulého roku prohlásil, že finanční situace týmu není zrovna růžová a za určitých podmínek je ochoten ho prodat. Sensi navíc hodlá z milovaného klubu odejít i kvůli svému věku. Všechny tyto důvody otevírají dveře novému majiteli. A tím je podle ruského klubu právě Abramovič.

Potíže s UEFA

Pokud obchod klapne, Abramovič bude muset zůstat v ústranní jako dosud. UEFA totiž zakazuje, aby v jedné soutěži proti sobě stály kluby mající stejného vlastníka. A to se AS Řím a Chelsea může hladce stát, ať už v Lize mistrů či Poháru UEFA.

I proto za oficiální nabídkou pro AS stojí ropná společnost Nafta Moskva, jejíž šéf Valerij Semjonov již několikrát navštívil Řím a jednal o transakci. Semjonov údajně nabídl za klub 400 miliónů eur, jenže Sensi chce o padesát miliónů více. I tak je to ale daleko více, než zaplatil Abramovič za Chelsea. Ta jej stála 'jen' 140 miliónů eur.

Ruská Gazeta upozornila, že Nafta Moskva před časem založila holdingovou společnost, v níž figuruje i Abramovičova firma. Z toho soudí, že je to právě Rus, který v Angli spustil loni v létě fotbalovou revoluci, který má v jednáních prsty. Ostatně, Abramovičův zájem o italský klub není novinkou. Chtěl získat i AC Parmu, která se po krachu sponzora Parmalatu ocitla ve velkých potížích.

Klub uklidňoval fanoušky

Investice do AS Řím by měla mít následující strukturu: 250 milionů spolknou dluhy, 100 si rozdělí Sensi a trenér Capello, který je po Fergusonovi z Manchesteru United druhým nejlépe placeným trenérem na světě, zbývajících 50 milionů je určeno na nákup posil.

AS Řím na svých stránkách ujistil fanoušky, že se informace o prodeji do Ruska nezakládají na pravdě. Prodej Chelsea však loni v létě začínal stejně.

Reklama

Související témata: