Hlavní obsah

Záložník Poulsen končí v dánské reprezentaci, Češi na něj nenarazí

Kodaň

Záložník Christian Poulsen ukončil kariéru v dánské fotbalové reprezentaci. Dvaatřicetiletý hráč francouzského Evianu už se nepředstaví v národním týmu v nadcházející kvalifikaci o postup na světový šampionát, v které se Dánové utkají i s českým výběrem. Vzájemný zápas je na programu už 8. září v Kodani.

Foto: Sport.cz

Christian Poulsen při květnovém přátelském utkání fotbalistů Dánska proti Brazílii

Článek

"Je fér skončit před tím, než kvalifikace začne," řekl Poulsen, který v reprezentaci nasbíral 92 zápasů a šest branek. Zahrál si na dvou světových i evropských šampionátech. Do povědomí se na Euru v roce 2004 zapsal i tím, že mu italský záložník Francesco Totti plivnul do tváře.

Před pěti lety Poulsen vzbudil skandál tím, když v duelu evropské kvalifikace proti Švédsku udeřil pěstí do břicha protihráče Markuse Rosenberga, zapříčinil předčasné ukončení zápasu a málem za to byl i trestně stíhán. Dánská policie od toho ale nakonec upustila.

Poulsen se naposledy v dánském dresu ukázal v červnu v závěrečném utkání základní skupiny ME proti Německu. Do čtvrtfinále Dánsko nepostoupilo.

Bývalý hráč FC Kodaň, Schalke 04, Sevilly, Juventusu Turín a Liverpoolu prý nyní zvažuje i to, jestli bude pokračovat v Evianu.

Reklama

Související témata: