Hlavní obsah

Ujfaluši absolvoval operaci kolena. Na trávník se vrátí zhruba za půl roku

Praha

Někdejší kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Ujfaluši podstoupil v pondělí v Praze operaci levého kolena. ČTK to řekl hráčův manažer Dalibor Lacina. Na vysočanské klinice Centrum léčby pohybového aparátu se obránce Galatasaraye Istanbul podrobil plastice předního zkříženého vazu a nyní ho čeká přibližně půlroční pauza.

Foto: Sport.cz

Český obránce Tomáš Ujfaluši (vpravo) ve službách Galatasaraye Istanbul v souboji s Batuhanem Karadenizem z Besiktase

Článek

"Operace proběhla standardně a bez komplikací. Tomáš zůstane dál v Praze, kde absolvuje také rehabilitaci," sdělil Lacina.

Čtyřiatřicetiletý zadák si koleno pochroumal před dvěma týdny na tréninku úřadujících tureckých mistrů, kteří se na podzim také představí v Lize mistrů v soubojích základní skupiny s Manchesterem United, Bragou a Kluží. Vedení Galatasaraye už za zraněného Ujfalušiho sehnalo i náhradu a přivedlo brazilského stopera Crise.

Ujfaluši měl podobné zranění už na začátku kariéry, nyní šel na operační sál s druhou nohou. Podle prvních prognóz by se měl k fotbalu vrátit během jarní části sezóny.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.