Hlavní obsah

VIDEO: Ibrahimovič není k zastavení! Po Anglii předvedl show i v lize

Paříž/Praha

Ještě pořádně neutichly ohlasy na jeho famózní čtyřgólové představení a zejména spektakulární závěrečnou trefu nůžkami v reprezentaci proti Anglii, a už švédský útočník Zlatan Ibrahimovič přichystal fotbalovým fanouškům další vydařenou show. O víkendu se při výhře Paris St. Germain nad Troyes 4:0 blýskl dvěma zásahy a na zbývající branky přihrál. I díky "Ibrově" umění se tým PSG znovu vyšvihl do čela tabulky francouzské ligy.

Ibrahimovic řádil proti Troyes, dva góly dal, na další dva přihrál.

 
Článek

Na comeback kontroverzního forvarda, který vyfasoval dvouzápasový trest poté, co kopačkou ve stylu kung-fu zasáhl gólmana Stéphana Ruffiera ze St. Etienne, přitom celek z francouzské metropole čekal jako na smilování. Bez Ibrahimoviče urval ve dvou ligových utkáních jen bod a dokonce prohrál doma s Rennes 1:2, přestože soupeř po dvou vyloučeních dohrával závěrečnou půlhodinku jen o devíti hráčích.

Zlatan se ale do Parku princů vrátil ve velkém stylu! Nejprve vyzval v 17. minutě k otevření skóre Maxwella, po změně stran poslal nádhernou uličku do běhu Matuidimu a pod zbytek se Ibrahimovič střelecky podepsal sám: nejprve nekompromisní ránou levačkou pod břevno a v samém závěru pravačkou uklidil do sítě míč po Lavezziho přihrávce.

Bývalý hráč Ajaxu Amsterdam, Juventusu, Interu Milán a Barcelony, přišel do Paříže v létě z AC Milán a s 12 góly z 11 utkání vévodí pořadí střelců nejvyšší francouzské soutěže. I s jeho přispěním PSG s předstihem postoupil do jarní vyřazovací fáze Ligy mistrů. Movití šejkové z Kataru, kteří jsou majoritními vlastníky klubu, jistě vědí, za co vytáhlému útočníkovi platí ročně 14,5 miliónu eur...

Reklama

Související témata: