Hlavní obsah

Sivok se trefil podruhé v řadě, Bičík vychytal první výhru

Istanbul

Český fotbalista Tomáš Sivok se v dresu Besiktase Istanbul gólově prosadil v městském derby s Galatasaray, porážce 1:2 však nezabránil. Reprezentační obránce se trefil ve druhém zápase po sobě a celkově vstřelil v probíhající sezoně už pět branek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Sivok

Článek

Sivok se proti Galatasaray podobně jako minulý týden prosadil po rohovém kopu, když snižoval hlavou krátce po změně stran. Vyrovnat již ale druhý tým ligové tabulky nedokázal, i když měl po vyloučení domácího Mela více než půl hodiny výhodu jednoho muže v poli. Galatasaray díky výhře odskočil na čele tabulky svému pronásledovateli na rozdíl pěti bodů.

O něco lépe se dařilo gólmanovi Davidu Bičíkovi, který zaznamenal v duelu se Sivassporem první ligovou výhru v dresu Mersinu po přestupu z Liberce, kterou navíc podtrhl vychytaným čistým kontem a pomohl svému týmu k vítězství 3:0.

Další český fotbalista Ondřej Čelůstka, hrající za Trabzonspor, utkání s Elazigsporem nedohrál. Svůj tým oslabil v 61. minutě, kdy uviděl druhou žlutou kartu. Trabzonspor prohrál 1:3.

Turecká fotbalová liga - 19. kolo:
Kayserispor - Antalyaspor 2:0
Elazigspor - Trabzonspor 3:1
Mersin - Sivasspor 3:0
Galatasaray - Besiktas 2:1 (za hosty gól Sivok).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.