Hlavní obsah

Porto zváží nabídku za Rosického

PRAHA

Zájem posledního vítěze Ligy mistrů FC Porto o českého fotbalistu v barvách Dortmundu Tomáše Rosického je vážný. Deníku Právo to potvrdil hráčův manažer Pavel Paska. Vedení Borussie však cenu postavilo hodně vysoko, požaduje za hráče 15 miliónů eur (asi 470 miliónů korun).

Foto: ČTK

Tomáš Rosický už zřejmě dlouho v dresu Dortmundu nevydrží.

Článek

"Vedení Porta se má v nejbližších dnech sejít a zvážit, zda skutečně zašle Dortmundu nabídku a do jaké cenové hladiny případně půjde," řekl Právu Pavel Paska. Neuvedl však konkrétní časovou ani finanční hranici.

"Porto mělo o Tomáše zájem už v létě, kdy Dortmund dostal nabídku. Trenér vítěze Ligy mistrů a Interkontinentálního poháru Fernandez se skutečně vyjádřil, že by Rosického chtěl, ale nic nového konkrétního v ruce nemám. Dokud nabídka nepřijde, nebudeme to komentovat," dodal hráčův manažer.

Na jednání bude celý leden

Podle Pasky bude do konce roku na přestupových frontách klid. "Vše by mělo začít 3. ledna, takže nyní nechci mluvit o tom, zda jsou nějaké další nabídky na Rosického nebo jiné hráče, které zastupuji. Na jednání bude celý leden. Pokud budou nabídky konkrétní a z pohledu všech zainteresovaných akceptovatelné, je dost času," uvedl Paska.

Tomáš Rosický si užívá dovolené a nevidí svůj zimní přestup do Porta reálně: "Chtěli mě už v létě za Deka, který odešel do Barcelony. Dortmund čeká boj o záchranu, pochybuji, že i přes finanční potíže v zimě někoho pustí. Vyloučit to nelze, ale osobně se tím netrápím."

Reklama

Související témata: