Hlavní obsah

Už si netelefonujte a sejděte se

PRAHA

Jako malý kluk působil chvílemi Pavel Nedvěd v televizním rozhovoru pro ČT. Především proto, že ve svých odpovědích odporoval sám sobě. Nechce být k reprezentaci přemlouván, ale rozhodl se nepřijet, protože trenér v médiích uvedl, že nehodlá nikoho přemlouvat a nikomu volat. A pak to vylepšil tím, že si prý s koučem asi nerozuměli.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Karel Brückner s Pavlem Nedvědem a Tomášem Junem - archivní foto

Článek

Těch šumů v komunikaci je od loňského srpna, kdy Nedvěd řekl, že dočasně končí v reprezentaci, až příliš. Jak je v Česku zvykem, mohou za to zejména novináři, kteří jeho vyjádření špatně pochopili. Kdyby už tehdy přijel a vše vysvětlil, mohlo se mnohému předejít.

O Nedvědových kvalitách nikdo nepochybuje, ale chová se, jako by na přemlouvání čekal. I když si přečetl v novinách, že kouč nikoho přemlouvat nebude, měl zvednout telefon a zeptat se ho, jak to myslel. Jak sám přiznal, že když se zasekne, těžko změní rozhodnutí. Stále však tvrdí, že mu reprezentace a čeští fanoušci nejsou lhostejní. Ať to dokáže.

Nedvěd ani Brückner už nejsou malí kluci. Oba jsou ale svým způsobem paličatí a tím v tuto chvíli mohou národnímu týmu ublížit. Oběma přitom jde o společný cíl - postup na MS. Nedvěd ví, že reprezentace ho nyní potřebuje, ví to i Brückner. Nejlepší by bylo, kdyby si přestali telefonovat a sešli se. Není nic jednoduššího, než aby Nedvěd přijel na sraz. Brückner je formát, vzal by to. Proč by riskoval výčitky, že ho odmítl a tým třeba i proto neuspěl.

V sobotu po utkání pak budou mít dost času si všechno přímo vyříkat. Bez telefonů, v nichž zřejmě není dobře slyšet, bez šumů i médií. Ale oba budou mít čisté svědomí vůči fanouškům, že pro národní tým, který jim tak leží na srdci, udělali maximum. A fanoušci to jistě ocení.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.