Hlavní obsah

Čech: Zápas s Arsenalem se povedl, měli jsme i štěstí

PRAHA/LONDÝN

Odveta za srpnovou porážku s Chelsea se o víkendu fotbalistům Arsenalu nezdařila. Fanoušky Gunners zarmoutili přesnými trefami Arjen Robben a Joe Cole a snahu domácích o zvrat zmařil jistý Petr Čech v brance Blues. "Zápasové otěže jsme drželi ve svých rukou," ohlíží se za zápasem český reprezentant.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

V předešlých ročnících Premier League býval Arsenal pro Chelsea prokletím, letos si ale obhájci mistrovského titulu udrželi stoprocentní úspěšnost. "Zápasové otěže jsme drželi ve svých rukou, v prvním poločase se nám povedlo vstřelit gól do šatny. To byla pro hráče Arsenalu psychická rána," komentoval Čech nedělní utkání na svých internetových stránkách.

Český reprezentant své spoluhráče po utkání chválil. "Ve druhém poločase jsme chodili do brejků, hráli dobře takticky, utkání se nám povedlo. Je však třeba říci, že jsme měli i štěstí, hlavně při střele Henryho do tyče za stavu 0:0," připomněl šanci kanonýra Arsenalu.

Tým z Highbury se zprvu špatně dostával přes propracovanou defenzivu Chelsea. "Prvních třicet minut jsem si nesáhnul na míč. Potom však, hlavně v druhém poločase, měli domácí několik šancí, takže jsem byl v permanenci," připomněl Čech.

"Vyrážel jsem Laurenovu střelu z úhlu, chytil jsem i střely Bergkampa a Henryho," vyjmenoval český gólman, jehož v závěru zápasu mohl překonat Pirés, ale Čech dobře zmenšil úhel a možná největší příležitost soupeře zlikvidoval.

Po utkání čekalo na gólmanskou jedničku Chelsea v podstatě tradiční překvapení v podobě dopingové kontroly. "Chodím tam skoro pořád. Už jsem byl v této sezóně vybrán čtyřikrát v lize a třikrát v Lize mistrů. Možná za to dostanu nějaké ocenění," smál se dobře naložený Čech.

Reklama

Související témata: