Hlavní obsah

Jankulovski první trefou za Milán pomohl snížit náskok Juventusu

ŘÍM

Fotbalový reprezentant Marek Jankulovski pomohl svým prvním gólem za AC Milán otočit sobotní zápas italské ligy na půdě Messiny, kde jeho tým nakonec zvítězil 3:1. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho se díky tomu přiblížili už na rozdíl tří bodů vedoucímu Juventusu, který jen remizoval 1:1 s Laziem Řím. Do konce sezóny zbývají tři kola.

Článek

Jankulovski zahájil utkání jako většinou ve své premiérové sezóně ve slavném klubu mezi náhradníky, ale už v 28. minutě se dostal do hry. Ve 14. minutě se totiž zranil Brazilec Kaká a po stejné době musel opustit trávník jeho náhradník Ambrosini, místo kterého naskočil do zápasu český záložník. Záhy nato dostal přihrávku od Serginha a nádherným gólem z voleje smazal těsný náskok Messiny, která vedla od šesté minuty. Ještě před poločasem otočil skóre Gattuso a v druhé půli zpečetil zvrat Gilardino.

"Pořád máme naději na titul. Jsou před námi tři zápasy a uvidíme, třeba se nám pořadí Juventus předstihnout. Musíme se pokusit třikrát vyhrát," uvedl trenér Ancelotti, jehož tým čekají domácí zápasy s Livornem a AS Řím a utkání v Parmě. Juventus bude hrát v Sieně a na půdě Regginy, doma přivítá Palermo.

Milán má problémy se zraněními

Ancelottiho potěšil výsledek zápasu, ale před odvetou semifinále Ligy mistrů v Barceloně bude mít velké starosti, protože se zraněním odstoupil už v 19. minutě také obránce Nesta. Ve středu na Nou Campu by se tak Jankulovski mohl objevit v základní sestavě. "Uvidíme později, jak to s nimi bude. Teď je ještě brzy," uvedl kouč.

Zápas v Messině nedohráli hned čtyři fotbalisté. V závěru první půle, krátce po druhém gólu Milána, byl vyloučen domácí Nocerino, kterého po pauze následovali autor úvodní branky zápasu Sculli a Aronica. Červenou kartu dostal v závěru také hostující Seedorf.

Pavel Nedvěd odehrál celý zápas proti Laziu, ale vítězství nad svým bývalým týmem se nedočkal. Juventus prohrával od 29. minuty a alespoň vyrovnání zařídil až v samém závěru Francouz Trezeguet. Obhájci titulu hráli téměř hodinu proti deseti poté, co byl za protesty vyloučen Dabo, ale víc než jeden gól z početní převahy nevytěžili. Juventus tak remizoval už popáté za sebou.

Lecce sestupuje

"Stará dáma" nedokázala vyhrát od vyřazení ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Arsenalem a v domácí soutěži během necelého měsíce už téměř prohospodařila desetibodový náskok. Tým má od vedení zakázáno mluvit s novináři, čehož se držel i po dnešním utkání.

Suverénní výhru 4:0 nad Regginou oslavil třetí Inter Milán. Čtvrté místo, zaručující účast v Lize mistrů, si dál drží Fiorentina, která se obešla bez příspěvku krále ligových střelců Toniho a vyhrála 2:1 nad Empoli.

Druhým sestupujícím se stalo Lecce, které s sebou do druhé ligy stáhl tým z Trevisa. Ten na soupeřově hřišti remizoval 1:1.

Výsledky - 35. kolo:
Ascoli - Cagliari 2:2 (18. Ferrante, 28. Domizzi z pen. - 53. a 64. Suazo), Udine - Chievo 1:1 (77. Di Natale - 89. Pellissier z pen.), Fiorentina - Empoli 2:1 (43. Pasqual, 59. Jimenez - 66. Rigano), Juventus Turín - Lazio Řím 1:1 (86. Trezeguet - 29. Rocchi), Messina - AC Milán 1:3(6. Sculli - 33. Jankulovski, 44. Gattuso, 90. Gilardino), Livorno - Palermo 3:1 (4. z pen., 41. a 51. Lucarelli - 90.+2 Tedesco), Inter Milán - Reggina 4:0 (16. z pen. a 90.+2 Cruz, 23. Martins, 28. Cesar), AS Řím - Sampdoria 0:0, Parma - Siena 1:1 (64. Morfeo - 23. Guzman), Lecce - Treviso 1:1 (5. Vučinič - 83. Reginaldo).
Tabulku a statistiky najdete ZDE:

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.