Hlavní obsah

Divočina! Mareš se v Polsku uvedl dvěma góly, jeho tým srazila penalta v 8. minutě nastavení

Varšava

Český fotbalista Jakub Mareš ozdobil debut v dresu Zaglebie Lubin dvěma góly, přesto v 22. kole polské ligy neodvrátil domácí porážku 2:3 s vedoucí Legií Varšava. Hosté rozhodli zápas brankou z penalty v osmé minutě nastaveného času.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Jakub Mareš si během kariéry zahrál i za pražskou Duklu, teď má za sebou premiéru v polské lize.

Článek

Jednatřicetiletý útočník Mareš, který do Polska zamířil v minulém týdnu z bratislavského Slovanu, vyrovnal v první minutě druhého poločasu na 1:1. Prosadil se po centru z levé strany, v malém vápně byl důraznější než soupeřův obránce i gólman.

Dvě branky hostů vstřelil Niezgoda, Mareš ale v nastavení z penalty znovu vyrovnal. Vicemistr světa do 20 let z roku 2007 si do Zaglebie přinesl formu ze Slovanu, kde dal na podzim 12 gólů a byl druhým nejlepším střelcem slovenské ligy.

Pokutový kop pak ale ještě zahrávala také Legia a v 98. minutě ho proměnil Radovič. Za vítězný celek nastoupil i český obránce Adam Hloušek. Lubin, který v předchozích čtyřech kolech neprohrál, je v tabulce šestý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.