Hlavní obsah

Čech bude chybět několik měsíců, potvrdil Mourinho

LONDÝN

Trenér Chelsea José Mourinho je po dalším setkání s Petrem Čechem optimistou a myslí si, že by během příštího týdne mohl český brankář navštívit své spoluhráče v jejich tréninkovém centru. Po ligovém vítězství 2:1 nad Portsmouthem nicméně portugalský kouč potvrdil, že bude svou jedničku mezi tyčemi postrádat po operaci lebky několik měsíců.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Petr Čech

Článek

Čech je týden po zranění v duelu s Readingem v nemocnici blízko svého londýnského domova, kam byl převezen ve čtvrtek z Oxfordu. "Je také blízko nás," cituje dnes agentury Reuters Mourinha, jenž se svými svěřenci trénuje v komplexu Cobham jižně od Londýna. "Snad se uvidíme. Věřím, že by se v průběhu jednoho týdne na nás mohl přijít podívat," dodal Portugalec.

Stav čtyřiadvacetiletého Čecha po střetu s kolenem Stephena Hunta se podle stručných oficiálních zpráv z Chelsea postupně zlepšuje, zraněný brankář dokáže chodit a také komunikuje, a to hned v několika jazycích. O tom se přesvědčil i Mourinho, jenž během konverzace se svým brankářem volně přecházel mezi angličtinou a francouzštinou.

Cudicini příští týden

"Včera jsem s ním mluvil. Chvíli jsme v pohodě mluvili anglicky a pak jsem schválně přešel na francouzštinu a on s tím neměl nejmenší problém," uvedl Mourinho. Chtěl se prý přesvědčit, jak pracuje strana mozku na levé straně hlavy, kde byl Čech operován.

"Hovořil také o návratu, což je dobré pro jeho motivaci," uvedl Mourinho, jenž od společného příchodu na Stamford Bridge na Čecha sázel jako na jedničku mezi tyčemi. Portugalský kouč ani v sobotu neupřesnil dobu Čechovy rekonvalescence, zopakoval však, že se bude pohybovat v řádu měsíců.

Navzdory spekulacím o možném příchodu italského mistra světa Gianluigiho Buffona do Chelsea trenér potvrdil, že bude po dobu Čechovy absence spoléhat na dvojici Hilário - Carlo Cudicini. Italský gólman Cudicini, jenž byl zraněn ve stejném zápase jako český reprezentant, by se měl do branky londýnského velkoklubu vrátit příští týden.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.