Hlavní obsah

Zaragoza porazila Barcelonu a zamotala situaci v čele tabulky

Fotbalisté Zaragozy výrazně promluvili do bojů o titul ve španělské lize, protože v sobotu doma dokázali porazit vedoucí Barcelonu 1:0. O teprve pátou porážku obhájce prvenství v sezoně se zasloužil kanonýr Milito. Rozdíl mezi prvním a pátým celkem tabulky tak činí jen šest bodů, do čela se v případě nedělní výhry může posunout Sevilla.

Článek

Barcelona nastoupila bez svého elitního střelce Eto'a, na hrotu útoku se tak pohyboval Ronaldinho, který na této pozici nebyl ve své kůži a nezvykle ztrácel míče. Hra Barcelony postrádala obvyklou lehkost, naopak domácí podnikali nebezpečné rychlé protiútoky. Branky se však dočkali po standardní situaci. Po dlouhém autovém vhazování se míč dostal až k Militovi, který z velkého úhlu dokázal prostřelit Valdése. Dal tak svou 19. branku v sezoně a v tabulce střelců se dotáhl na vedoucího Kanouteho ze Sevilly.

Neuspěla ani Valencie, která ve středu dokázala uhrát ve čtvrtfinále Ligy mistrů remízu na stadionu londýnské Chelsea, ale v sobotu podlehla v Bilbau 0:1. Jedinou branku zápasu vstřelil na konci úvodní půlhodiny Gabilondo a pozvedl tak vyhlídky Athletiku na udržení, zatímco valencijské šance na titul zase o něco klesly.

Výsledky - 29. kolo:
Zaragoza - FC Barcelona 1:0 (57. Milito), Bilbao - Valencie 1:0 (27. Gabilondo).

Reklama

Související témata: