Hlavní obsah

Va Valencii se Beckham jen díval z tribuny, v odvetě už nahradí vyloučeného Ibrahimovice

Valencie/Praha

Ve Valencii seděl jen v hledišti, v březnové odvetě Ligy mistrů by se však už David Beckham měl v dresu Paris SG objevit. Zvláště, když francouzskému týmu bude chybět druhá z velkých hvězd Zlatan Ibrahimovic, která musela v nastaveném čase prvního duelu po červené kartě nuceně ze hřiště. Na největší lednové přestupové akvizici tak bude, aby Ancelottiho mužstvo dovedla do čtvrtfinále. A po vítězství 2:1 ve Valencii tam mají Pařížané nakročeno.

Foto: Sergio Perez, Reuters

David Beckham z Parist Saint-Germain do úvodního zápasu s Valencií ještě nezasáhl a díval se jen z tribuny.

Článek
Fotogalerie

Po přestupu do Francie neodehrál Beckham za Paris SG zatím ani minutu. I ve Valencii se na nové spoluhráče díval jen z tribuny.

„Celý uplynulý týden trénoval sám, od středy se však už připojí k mužstvu. S kondicí už nemá problémy a je natolik zkušený, že nám v dalších zápasech pomůže. Zatím však nemohu říci, zda to bude už o tomto víkendu v ligovém utkání v Sochaux," musel trenér Carlo Ancelotti i ve Španělsku v jednom kuse odpovídat na smršť dotazů, jak na tom Beckham vlastně je a kdy začne hrát.

Už jsme i kolektiv, liboval si Leonardo

Po zápase obzvláště, neboť Valencie i před prohru v domácím duelu pořád cítí postupovou šanci. Jednak proto, že se jí podařilo v poslední minutě prohru zmírnit Ramiho gólem, hlavně však proto, že soupeř přišel o vyloučeného zabijáka Ibrahimovice, který v poslední minutě nastavení zbytečně zajel do Guardada a pochopitelně v odvetě nenastoupí.

„Bude nám určitě chybět, takže uvidíme, jak si povedeme bez něho. Ale ve Valencii jsme se museli také vyrovnat s absencí Thiaga Motty a Thiaga Silvy a poradili jsme si," zůstával nad věcí sportovní ředitel Paris SG Leonardo, i když i on připouštěl, že bylo trochu nešťastné nechat si vstřelit gól v samém závěru.

„Ale i tak jsme výhrou demonstrovali naši sílu. Není snadné postavit a v tak krátké době i sladit mužstvo. A to přesto, že v něm máme spoustu kvalitních fotbalistů. My však hráli proti Valencii  velice dobře i kolektivně," pochvaloval si.

Ancelottiho rozladil zbytečný gól

Trenér Ancelotti samozřejmě souhlasil, i když i jeho rozladila zbytečná branka, kterou mužstvo inkasovalo. „Ten konec skutečně dobrý nebyl, o to koncentrovanější musíme být v domácí odvetě," připomínal.

„Musíme to ještě zkusit. A nic na tom nemění, že soupeř má ve svém středu mimořádné hráče, kteří tvoří velmi silné mužstvo," burcoval své svěřence kouč Valencie  Ernesto Valverde.

„Doma jsme hráli zpočátku velice naivně, čehož Francouzi využívali k rychlým protiútokům, které byly velice nebezpečné. I z toho se ale poučíme," připomínal, že boj o čtvrtfinále ještě není ztracený.

Reklama

Související témata: