Hlavní obsah

Hvězdný Messi vyvrací spekulace: Zranění jsou minulostí, jsem celý natěšený na novou sezónu

Praha

Sám Lionel Messi utnul spekulace, zda snad stále nelaboruje se zraněním a jak na tom vůbec bude v nové sezóně. Ty se vyrojily opětovně poté, co v přátelském zápase mezi mnichovským Bayernem a Barcelonou (2:0) nepodal argentinský fotbalista výkon, na jaký bývali fanoušci zvyklí. „Zranění už jsou minulostí, plně jsem se zotavil a jsem celý natěšený na novou sezónu, v níž chceme s Barcelonou dvaadvacátý titul," vyvrátil hvězdný útočník všechny obavy.

Foto: Ntb Scanpix, Reuters

Lionel Messi plní tajné sny lovců autogramů na letišti v Oslu.

Článek

Fanoušci katalánského velkoklubu mohou být v klidu. Messi je zpátky. A hlavně zdravý a plný chuti do fotbalu.

Argentinec se zranil v jarním zápase Ligy mistrů na hřišti Paris SG. V domácí odvetě sice v závěru nastoupil a pomohl Barceloně k postupu, ovšem v semifinále Champions League proti Bayernu už svému týmu nepomohl. U debaklu v Allianz Areně sice asistoval, ale na hřišti nebyl vůbec vidět, v domácí odvetě pak nenastoupil vůbec.

„Teď jsem zpátky. Moje zranění je minulostí, úplně jsem se zotavil. A jsem plný touhy a chuti zahájit novou sezónu," hlásil fanouškům Barcelony na oficiálních klubových stránkách poté, co se vrátil s mužstvem z přípravy v Mnichově. Tam španělský mistr vedený zatím asistenty podlehl 0:2 Bayernu a výkon Messiho nebyl nikterak oslnivý.

Příprava Barcelony na novou sezónu byla pochopitelně ovlivněna odchodem kouče Tita Vilanovy, který se vzhledem k opakujícím se zdravotním problémům a opětovné léčbě rakovinového nádoru vzdal místa na trenérské lavičce.

„Je nám všem velice líto, co se stalo, ale tým je silný a společně musíme jít dál kupředu," reagoval Messi na odchod Vilanovy a příchod Argentince Gerarda Martina. Opakovaně však popřel, že by se nějak angažoval, aby Barcelona podepsala smlouvu právě s rodákem z Rossaria, odkud pochází i Messi.

"Opravdu ne. Ale je to správná volba, protože s Newell's Old Boys i paraguayskou reprezentací ukázal, co umí. Doufám, že se mu tady bude dařit," nechal se slyšet Messi.

Reklama

Související témata: