Hlavní obsah

Chelsea v Lize mistrů nastoupí bez zraněného Terryho

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea se budou muset v úterní odvetě osmifinále Ligy mistrů s Portem obejít bez Johna Terryho. Po sobotní výhře londýnského celku nad Portsmouthem 2:0 to řekl trenér anglického mistra José Mourinho. Reprezentační obránce se totiž stále zcela nezotavil po zranění hlavy z nedělního finále Anglického poháru s Arsenalem.

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho s Johnem Terrym pro zápas LM nepočítá.

Článek

"Aby JT nastoupil proti Portu? Ani náhodou," citovala Mourinha agentura Reuters. Trenér navíc dodal, že na klíčového obránce týmu, kde chytá český brankář Petr Čech, nebude s návratem nijak spěchat.

"Člověk John Terry je mnohem důležitější než hráč Terry nebo výsledek fotbalového zápasu. Nebudeme riskovat jeho zdraví," prohlásil Mourinho. "Medicína má svá pravidla, a dokud mu lékaři nedovolí hrát, nebudu na něj vůbec tlačit. Je jedno, jestli to bude trvat hodiny, dny nebo týdny," dodal s tím, že pokud vše půjde dobře, mohl by Terry nastoupit v nedělním čtvrtfinále Anglického poháru s Tottenhamem Hotspur.

Šestadvacetiletý hráč se zranil v nedělním finále Ligového poháru s Arsenalem, které Chelsea vyhrála 2:1. Při pokusu hlavičkovat v pádu míč ho kopl do hlavy záložník "kanonýrů" Abu Diaby. Podle lékařů byl Terry deset minut v bezvědomí, o nic extrémně vážného ale nešlo, protože už po skončení utkání byl obránce zpátky na cardiffském stadiónu a slavil se spoluhráči vítězství.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.