Hlavní obsah

Paráda! Sadílek zažil debut v základní sestavě v Lize mistrů, pak podepsal vylepšený kontrakt

Eindhoven/Praha

Jedna senzační zpráva za druhou se valí na talentovaného českého fotbalistu Michala Sadílka. Dvacetiletý hráč má za sebou debut v základní sestavě PSV ve druhém předkole Ligy mistrů a následně také podepsal ve slavném nizozemském klubu nový, vylepšený kontrakt.

Foto: Sport.cz

Český záložník Michal Sadílek během utkání nizozemské ligy (ilustrační foto).

Článek

Záložník PSV Eindhoven si svůj debut jako člen základní jedenáctky odbyl v úterním předkole Ligy mistrů proti Basileji. Dosud má jedinou zkušenost s milionářskou soutěží z loňského prosince, kdy jako střídající naskočil na necelou půlhodinu do zápasu základní skupiny mezi PSV s Interem Milán.

A se svým vystoupením může být nejspíš spokojen, a to i přesto, že měl celou situaci poněkud ztíženou - nenastoupil na svém obvyklém postu záložníka, ale operoval na levém beku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

What a game 🔥 Keep it up 🔴⚪️ Thanks fans for the noise 👏👏👏#TEAM

Příspěvek sdílený Michal Sadílek (@michalsadilek32),Čec 23, 2019 v 3:08 PDT

I tak byl ale vidět, zejména ke konci zápasu. Nejdřív sice dostal žlutou kartu, ale o pár minut později vyslal dobrou přihrávku do vápna a rozjel akci, která skončila druhou brankou PSV.

V nastaveném čase na sebe pak upozornil ještě výrazněji. Parádně totiž vypálil z hranice velkého vápna a jen díky fantastickému zákroku Jonase Omlina jeho pokus neskončil v síti.

Radost může mít český mladík nakonec nejen ze svého premiérového startu v základní sestavě v rámci předkola Ligy mistrů, ale i z výsledku. Nizozemský celek v prvním utkání udolal Basilej na domácím hřišti 3:2.

„Jsem unavený, ale příjemně. Hlavně že se vyhrálo, dává nám to lepší pocit do odvety, bylo by to jiné, kdybychom do Basileje jeli s remízou. Ale samozřejmě nás tam čeká ještě hrozná šichta," řekl Sadílek pro svou agenturu Nehoda Sport.

A tím dobré zprávy neskončily. Následně totiž záložník v klubu podepsal novou, vylepšenou smlouvu do léta 2022. Ta obsahuje i opci na případné prodloužení.

„Dá se na základě téhle smlouvy říct, že se snad zlepšuju a že vedení si toho všímá," má radost Sadílek. „Ten vývoj mě těší, už na jaře jsem pravidelně nastupoval, člověk si udělal jméno u fanoušků, a tohle je krásná odměna za veškerou práci. Té mě ale i tak čeká ještě hodně," ví mladík.

Reklama