Hlavní obsah

Šestý pokus Slavie: v cestě stojí slavný Ajax

AMSTERDAM

Ve hře jsou milióny a slastný pocit z postupu mezi vybranou klubovou společnost. Už pošesté má oboje na dosah pražská Slavia. Ve středu večer v amsterdamské aréně bude mít po prvním utkání 3. předkola s Ajaxem (přímý přenos vysílá ve 20.30 hodin ČT 4) jasněji o šancích na postup do Ligy mistrů.

Článek

Bez největší hvězdy a posily léta vyrazí slávisté do bitvy o postup do prestižní a Slavii stále zapovězené soutěže. Šmicer stojí za karty inkasované proti slovenskému celku.

„Musíme se s tím vypořádat, hrát tak, abychom jeho zkušenosti mohli využít v odvetě, prostě ztížit favoritovi roli,“ přál si co nejpřijatelnější výsledek pro druhé utkání za dva týdny kouč Slavie Karel Jarolím před večerním tréninkem pod zataženou střechou arény. Podobně jako Cipro, Pešice i Beránek se v roli hlavního trenéra už také on marně pokoušel s červenobílými proniknout do Ligy mistrů – před dvěma roky proti Anderlechtu. Jako by Slavia byla prokletým klubem, jemuž není souzena možnost hrát mezi elitou a finanční vzpruha.

„Takhle to neberu, takový je prostě život. I kdyby to byl desátý pokus, tak to budeme zkoušet. Bude to těžké, ale uděláme maximum, aby se to podařilo,“ řekl Jarolím.

Poučený soupeř

Zmar loni zažil i slavný soupeř. Vypadl s Kodaní, ač v prvním utkání na její půdě vyhrál. „Ajax se poučil, určitě si dá velký pozor,“ mínil Jarolím. I soupeř ale přišel o špílmachra. A to natrvalo. Záložník Sneijder už obléká dres Realu Madrid. „Viděl jsem ale sobotní nizozemský Superpohár, už v něm nehrál a Ajax i bez něj ukázal sílu a porazil Eindhoven,“ tvrdil Jarolím.

Lituje, že se nepovedlo na poslední chvíli posílit pražský tým. Chtěl českobudějovického Černého. Ale v jednání s Jihočechy klub nepochodil. „Nevím, ještě to snad není úplně odpískané,“ nevzdával boj o zvýšení konkurence v záloze.

Do středečního zápasu nepočítá s velkými zásahy do týmu, leč má příjemné starosti koho vybrat. Volešák a Ivana coby novicové do sestavy zapadli při posledním ligovém souboji s Kladnem.

V obraně Slavie nastoupí také devatenáctiletý Marek Suchý, o něhož usilují přední evropské kluby v čele s Realem Madrid a s Chelsea, jejichž zástupci ho budou sledovat při utkání v Amsterdamu. Mezi zájemci o hráče Pražanů jsou i nizozemské celky Eindhoven a Feyenoord Rotterdam.

Předpokládané sestavy:
Ajax: Stekelenburg - Ogararu, Stam, Colin, Vermaelen - Gabri, Heitinga, Maduro, Kennedy - Rommedahl, Huntelaar
Slavia: Vaniak - Dřížďal, Suchý, Brabec, Hubáček - Krajčík, Švec, Tavares, Volešák - Šenkeřík, Vlček

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.