Hlavní obsah

Rosický: Výrazné potíže jsou pryč

PRAHA

Po více jak měsíci se v ostrém zápase na trávníku představil Tomáš Rosický a hned se připomněl vstřelenou brankou. V desátém kole nejvyšší anglické soutěže se o střeleckých schopnostech českého záložníka přesvědčil Bolton, který na půdě Arsenalu prohrál 0:2. „Bolton vydržel hrát hodně dlouho tak, aby odvezl bod, ale nakonec jsme je dokázali zlomit a byly to důležité body“ řekl Rosický.

Článek

Na svých webových stránkách www.rosickytomas.com se také Rosický vrátil ke svému zranění, které ho vyřadilo i z důležitého  kvalifikačního utkání v Mnichově, kde jeho kolegové v národním dresu vybojovali postup na ME 2008.

„Už ve čtvrtek jsem poprvé trénoval s Arsenalem, v pátek zkusil předzápasový trénink a výrazné potíže jsem neměl. Byl jsem proto v nominaci na Bolton a trenér mě tam na poslední půlhodinu nakonec poslal,“ vysvětlil návrat na trávník špílmachr.

Tomáše Rosického čeká v úterý další významné fotbalové střetnutí. Se svým londýnským klubem přivítá na svém stadiónu pražskou Slavii a pro bývalého sparťana tak dostává nadcházející utkání Ligy mistrů další náboj.

Postup Slavie do LM je dobrý pro český fotbal

„Jsem sice stále sparťan, ale už po losování jsem říkal, že Slavii postup do Ligy mistrů přeji. Dlouho se na to načekala, tak má možnost letos náročnou soutěž okusit osobně. A dobře to není jen pro Slavii, ale pro celý český fotbal, nemluvě o finančním přínosu. Od mala jsem byl veden k tomu, že zápasy se Slavii jsou vždy nejdůležitější, ale také k ní cítím respekt jako k soupeři, bez kterého by nám ty věčné souboje chyběly,“ dodal k rivalovi Sparty Rosický.

Slavia má po dvou odehraných utkáních v nejprestižnější fotbalové soutěži tři body. Arsenal díky výhrám nad Sevillou a Steauou dokonce plný bodový počet a na domácím hřišti proti sešívaným bude chtít svou bilanci v letošním ročníku ještě vylepšit.

„Slavia sbírá cenné zkušenosti v Lize mistrů, ale každý dobře zná její výsledky s Ajaxem a Steauou Bukurešť, a tak ji předem nikdo nepodceňuje. V Seville sice udělala několik chyb, za které krutě pykala, ale to jsou cenné zkušenosti pro další zápasy,“ řek na závěr kapitán české reprezentace.

Reklama

Související témata:
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.