Hlavní obsah

Pudil: Nestíhali jsme styl Arsenalu

LONDÝN/PRAHA

Před dvěma týdny v Seville Daniel Pudil odpověděl parádní trefou na vedoucí branku španělského týmu a alespoň na chvíli oživil naděje Slavie na přijatelný výsledek na půdě favorita. V úterý na hřišti londýnského Arsenalu slávisté po jeho nešťastné malé domů inkasovali třetí gól, který je totálně pohřbil.

Článek

Trenér Karel Jarolím přijel na Emirates Stadium s přáním sehrát otevřený zápas a postavil proto ofenzivně laděnou jedenáctku, v níž pro Pudila našel místo na levém okraji obrany. „O tom, kde budu hrát, jsem se dověděl od trenéra po obědě před zápasem. Nemám s tím problém, vždyť jsem na tomhle postu hrával občas v Liberci a několikrát už i ve Slavii. Beru to tak, že kam mě kouč postaví, tam hraji,“ komentoval své zařazení do sestavy dvaadvacetiletý fotbalista, který už začal sbírat první zkušenosti i v seniorské reprezentaci.

Zbožná představa červenobílých sehrát v téměř vyprodaném fotbalovém chrámu důstojné utkání začala ztrácet kontury hodně brzy. Fabregasův gól v páté minutě, nešťastná vlastní branka Hubáčka, od kterého se odrazila do Vaniakovy sítě rána Hleba po rohovém kopu, a na konec první půle Walcottova trefa poté, co mu slávistický brankář namazal po Pudilově „sebevražedné malé domů“ míč přímo na kopačku. Ještě vražednější byl ale druhý poločas, v jehož úvodu slávisté nejprve inkasovali tři branky během sedmi minut a totální kolaps Pražanů pak ještě potvrdil střídající dánský mladík Bendtner.

„Měli jsme jít do zápasu s cílem nebát se, hrát dopředu a držet obranu. To se nám bohužel nepovedlo a brzy po začátku zápasu jsme inkasovali. Po nešťastné druhé brance už jsme toho nemohli moc udělat. Jen se snažit, aby se účet nerozšířil. Bohužel ani to jsme nezvládli a dostali jsme tolik, kolik jsme dostali,“ litoval Pudil během nočního přesunu do Prahy.

Slavia po prohře v Seville (2:4), kterou si zavinila vlastními hrubými chybami, věřila v nápravu reputace. Střet s realitou, jejíž součástí byl od 63. minuty také kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, byl ale krutý. „Hráči Arsenalu jsou nesmírně rychlí, výborně technicky vybavení. Jejich přihrávky na jeden dotek nám dělaly velké problémy. Mají tenhle styl perfektně nacvičený, dají si pět rychlých pasů a jsou za obranou,“ dodal Pudil s přáním, aby odveta na Strahově skončila pro slávisty přece jen o něco veseleji.

Reklama

Související témata: